Instrooizand Kunstgras

Zand voor kunstgras, een onmisbare factor voor vele kunstgrassoorten. Het kwartszand zorgt voor ondersteuning van het kunstgras, zodat het mooi rechtop blijft staan en dat het grasveld stabiel blijft. Daarnaast zorgt het zand voor verzwaring van het kunstgras waardoor het beter op zijn plek blijft liggen. Ons zand voor kunstgras is speciaal geselecteerd kwartszand, rond van korrel, schoon en wordt volledig droog geleverd.

Hoeveel zand op kunstgras?

De benodigde hoeveelheid zand is afhankelijk van het soort kunstgras dat u heeft. Vaak ligt de benodigde hoeveelheid tussen de 6kg en 20kg per m2. Gemiddeld rekenen wij met 10kg per m2. Naast het soort kunstgras is ook de toepassing mede bepalend voor de hoeveelheid. Voor sporttoepassingen / sportvelden is meer zand nodig, dan voor een gazon functie.

Ons Zand voor Kunstgras voldoet aan de NOC-NSF-M4.a norm

Ondergrond voor kunstgras nodig?

Bent u op zoek naar de juiste ondergrond voor kunstgras? StabiCare is de perfecte oplossing als ondergrond voor kunstgras. Maximaal drainerend en stabiliserend. Beide belangrijke factoren voor de ondergrond van kunstgras. Dit materiaal (ook wel Granulight genoemd, wordt toegepast onder vele professionele kunstgrasbodems. Het is verdicht zeer sterk en goed waterdoorlatend. Meer weten over ondehoud van kunstgras en padelbanen? lees dan onze blog hierover.

Zand voor kunstgras kopen

Zandcompleet levert instrooizand voor kunstgras in (afgesloten) big bag of in 25kg zakken, per 20 stuks. Het zand is gedroogd en wordt bij u thuis of op locatie geleverd. Levering vindt plaats binnen 1-3 werkdagen door heel Nederland (muv de waddeneilanden). Zand voor kunstgras kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Voor grote hoeveelheden maken wij graag een prijs op maat.

Meest gestelde vragen over zand voor kunstgras

Voor kunstgras met een korte vezel heb je minder instrooizand nodig dan voor een kunstgras met een langere vezel. Het is bedoeling dat je het zand niet ziet zitten en het aan je schoenen blijft plakken, maar voldoende voor de juiste steun aan de grassprieten. Ter indicatie voor grassprieten van 25mm heeft u 5 tot 6 kg/m2 nodig voor grasprieten van 45mm is dan 8 tot 10kg/m2

  • Het zorgt ervoor dat de grassprieten mooi overeind blijven staan.
  • Instrooizand zorgt voor de benodigde ballast van je kunstgrasmat, zodat dat deze strak blijft liggen.
  • Het geeft stabiliteit aan je kunstgrasmat.
  • Het instrooizand verlengt de levensduur van je kunstgras.

Nee, dat wordt niet aangeraden. Instrooizand is speciaal geselecteerd en gedroogd. De ronde korrel is uniek voor dit zand en beschermt het kunstgras. Een niet ronde korrel kan het kunstgras beschadigen.

Als het instrooizand nat is dan gaan de korrels van het zand niet goed tussen de vezels van het gras zitten. Ook het invegen / inborstelen van het zand tussen het kunstgras gaat niet met nat zand. Hierdoor is het belangrijk dat het zand droog geleverd wordt en dat het verwerkt wordt onder droge omstandigheden. Ook het kunstgras dient droog te zijn, dan kan het zand met het beste resultaat worden ingeborsteld.

Zorg ervoor dat het kunstgras rechtop staat zodat het zand direct naar de bodem kan zakken. Verdeel het zand gelijkmatig over het oppervlak (gewoon met een schep of een emmer) en veeg het daarna met een normale (harde) straatbezem in het kunstgras, dit wordt ook wel inborstelen genoemd. Na het invegen is het zand niet meer zichtbaar en kan het er niet meer uitgelopen worden.

Tip: Doordat zand voor kunstgras rond is, is het lastiger dit zand goed te scheppen. Het rolt makkelijk weg. Vaak wordt een emmer gebruikt om het zand te scheppen en te verdelen.

Als het zand vochtig is geworden kan het niet worden ingeborsteld. Als u het zand besproeit met water zal het alsnog zakken tot de onderlaag. Maar beter is het om het zand onder droge omstandigheden te verwerken.