Het vergroenen van je tuin gaat niet alleen over een mooi groen gazon of de weelderigste tuin van de straat. In plaats daarvan gaat het om het creëren van een tuin waarvan je vandaag de dag kunt genieten, met oog voor duurzaamheid. Het efficiënt gebruik van water, het beschermen van de luchtkwaliteit, watervoorziening en vervangen van agressieve chemicaliën door natuurlijke, gezonde alternatieven.

Producten om je te helpen vergroenen

Waarom vergroenen?

Het klimaat is aan het veranderen. Het weer wordt steeds wisselvalliger en soms tot het extreme toe, zoals overmatige regenbuien en lange periodes van droogte. In veel steden is het watersysteem niet ingericht op extreme regenval. De heftige regenbuien kunnen tot wateroverlast leiden. Een groene tuin zorg voor meer natuur in je buurt, meer vogels en vlinders, maar bovenal zorgt het voor meer mogelijkheden voor regenwater om snel in de bodem weg te vloeien.

Voordelen van je tuin vergroenen

Een groene tuin is bij uitstek heerlijk om in te vertoeven op een zonnige dag, tevens is het goed voor de leefomgeving van je huis. Maar er zijn nog veel meer voordelen voor vergroenen.

Meest gelezen artikelen over tuin vergroenen