Cortenstaal Borderrand: Duurzame en stijlvolle randafwerking

Cortenstaal borderranden zijn helemaal in! Logisch, gezien de stijlvolle uitstraling, het gemak van plaatsen en dat het in iedere vorm te gebruiken is. Als je dus op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle manier om je tuin af te werken, dan is een cortenstaal borderrand de perfecte keuze. Ontdek de vele voordelen van cortenstaal borderranden, leer je hoe je ze installeert en krijg je handige tips voor het onderhoud ervan. Een borderrand is een prachtige toevoeging aan je tuin.

Voordelen borderrand

 1. Flexibel in gebruik
  Een kantopsluiting is ideaal voor gazons met niet-woekerende grassen. Als scheiding tussen grind, houtsnippers, mulch, enz. Of bijvoorbeeld als border voor een karakteristiek laag plantenbed.
 2. Duurzaamheid en Weerbestendigheid
  Cortenstaal is een hoogwaardig materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid. Het vormt een natuurlijke roestlaag die het staal beschermt tegen corrosie en verdere roestvorming. Dit betekent dat cortenstaal borderranden bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor zowel zonnige als regenachtige klimaten.
 3. Uitstraling
  Cortenstaal heeft een unieke roestbruine kleur die een warme en natuurlijke uitstraling aan jouw tuin geeft. De borderranden vormen een prachtig contrast met het groen van de planten en creëren een eigentijdse en stijlvolle uitstraling. Of je nu een moderne tuin of een meer traditionele tuin hebt, een cortenstaal borderrand past perfect bij verschillende tuinstijlen.

Onze multi Edge flexibele kantopsluiting cortenstaal is een volledig Nederlands geproduceerd product.

Installatie van Cortenstaal Borderrand

De installatie van onze borderranden zijn eenvoudig zelf uit te voeren. Afhankelijk van het type product is het gebruik net wat anders, maar hoe dan ook altijd simpel. Bij de levering wordt een installatie instructie meegegeven. Als basis geldt:

 1. Voorbereiding:
  Voordat je begint, zorg je ervoor dat de grond waarin je de borderranden wilt plaatsen goed is voorbereid. Maak de grond gelijk en verwijder eventuele stenen of wortels die in de weg zitten.
 2. Plaatsing en verbinding:
  Plaats de cortenstaal borderranden op de gewenste locatie en zorg ervoor dat ze stevig en recht staan. Verbind de verschillende delen van de borderranden met speciale cortenstaal verbindingsstukken voor een solide constructie. Onze multi-edge klik je eenvoudig aan elkaar. De Staigtcurve cortenstaal border wordt geleverd incl. ankers en zelftapppende schroeven.

Let op: Het is mogelijk dat het Cortenstaal nog niet geroest is bij aflevering. Na verwerking buiten zal het staal echter snel gaan roesten en daarmee de kenmerkende kleur krijgen.

Informatie - Meest gestelde vragen

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en wat u voor ogen heeft. Als u hoogte verschillen wilt overbruggen dient de hoogte anders dan te zijn, dan wanneer het als een afscheiding tussen bijvoorbeeld een gazon en een tuinpad dient. Onze multi-edge is 7.5cm hoog (bovengronds) en onze straigtcurve 15cm hoog. Hiermee heeft u verschillende opties om hoogteverschillen op te vangen.

Onze multi-edge kantopsluiting gaat 10cm in de grond. Je steekt de kantopsluiting eenvoudig in de grond. De straigtcurve wordt geleverd met ankers. Deze gaan ook 10-13cm de grond in.

Ja, zeker. Ons assortiment is flexibel. Glooiende vormen maken is geen probleem.

Gemiddeld genomen is de weersbestendigheid 10 tot 15 jaar.

De lengte is afhankelijk van de keuze van het product. De multi-edge heeft een lengte van 100cm per plaat. De Straightcurve 114.3cm per plaat.

Onderhoud van Cortenstaal Borderrand

Cortenstaal borderrandBorderranden onderhouden is eenvoudig. En vraagt eigenlijk weinig tot geen werk. Wil je toch graag de borders netjes houden, dan de volgende tips:

Roestproces
Cortenstaal ontwikkelt in de loop van de tijd een prachtige roestlaag. Het is belangrijk om te weten dat het roestproces enige tijd kan duren. Gedurende deze periode kan de rand afgeven, dus plaats de borderranden op een plek waar dit geen probleem vormt. Het is dus mogelijk dat de cortenstaal borderrand nog niet geroest is bij aflevering. Geen zorgen. Na verwerking buiten zal de rand echter snel gaan roesten en daarmee de kenmerkende kleur krijgen.

Schoonmaken
Om de cortenstaal borderranden schoon te houden, kun je ze regelmatig afnemen met een vochtige doek of borstel. Dit verwijdert vuil van het materiaal en helpt bij het behouden van de natuurlijke uitstraling van het cortenstaal.

Cortenstaal borderrand bestellen?

Ontdek ons assortiment cortenstaal borderranden en geef jouw tuin de perfecte afwerking voor een goede prijs! Op werkdagen voor 15.00u besteld, zelfde werkdag verzonden. Leverbaar uit voorraad.

Let op, al onze cortenstaal borderranden zijn nog niet geroest in onze voorraad. Het roestingsproces start pas zodra het metaal met de buitenlucht / weersomstandigheden in aanraking komt. Geen zorgen dus als de kantopsluitingen nog niet de kenmerkende roestkleur heeft bij levering. Dit komt goed.