Drainagemortel

Drainagemortel

De ondergrond vormt de basis van het terras. En dat maak je eenvoudig met drainagemortel. Een stabiele ondergrond met voldoende draagkracht. Geschikt voor keramische tegels. Deze dunnere keramische tegels vragen namelijk om een stevige onderbouw / fundering. En dat is precies wat je met deze mortel maakt. Een stabiele ondergrond voor uw bestrating. Door de uitstekende waterdoorlatendheid blijft (regen)water niet direct onder het straatwerk staan. Dit heeft als voordeel dat het straatwerk en voegwerk minder snel schade oploopt in vorstperiodes. Daarnaast zorgt drainagemortel voor de vereiste draagkracht. Onze mortel maak je met bindmiddel voor split te combineren met split. 

Een duurzame, onkruidvrije bestrating met minimale onderhoudskosten. 

Toepassing terras 

Voor een optimale opbouw van straatwerk of een terras adviseren wij eerst een zandbed aan te leggen (bijvoorbeeld Ophoogzand of Straatzand), daarna de mortel aan te brengen en hierboven het straatwerk aan te leggen met hulp van hechtmortel. Drainagemortel is een combinatie van bindmiddel voor split met split. Naast keramische tegels, is het bindmiddel voor split mengsel ook geschikt voor niet-verkleuringsgevoelig natuursteen, betonsteen en klinkers.

Drainagemortel wordt toegepast tussen het zandbed (evt. verbeterd met ondergrondversteviger) en het straatwerk. Om het straatwerk / tegels goed te laten hechten wordt het gebruik van Hechtmortel sterk aangeraden. Door de toepassing van drainagemortel wordt een stabiele, stevige waterdoorlatende laag aangebracht. Optioneel kan het nodig zijn om tussen het zandbed en de mortel nog een laag puingranulaat aan te brengen, afhankelijk van de belasting. Dit is vooral aan te raden voor zware belasting. Zoals zwaar verkeer. 

Romfix

Wij werken samen met het assortiment van Romfix. Romfix is een Duits merk en voorziet in hoogwaardige kwaliteitsproducten met een duurzaam karakter. Van hovenier, stratenmaker tot de particulier. Iedereen kan werken met de producten van Romfix. 

Drainagemortel kopen 

Wij verkopen bindmiddel als split voor het eenvoudig maken van drainagemortel. Dit is een combinatie van fijn split (fractie 2/5) gecombineerd met zakken bindmiddel. De fractie 2-5mm in split (let op, geen grind) is perfect voor het maken van een draagkrachtige mortel, dit zorgt namelijk voor de juiste hechting en de beste gas-en waterdoorlatendheid. Het andere bestanddeel is bindmiddel voor split, dit zorgt samen met het split voor een extreem sterke, stabiele en waterdoorlatende bedding voor vrijwel ieder type bestrating. 

Het mengen van beide producten is eenvoudig zelf uit te voeren. Drainagemortel kopen en verwerken wordt zo een stuk eenvoudiger. 

 

terras Draingemortel