Paardenbakzand / M3C Zand

M3C zand ook wel paardenbakzand genoemd heeft de eigenschap snel water af te voeren en is zeer schoon. Ons M3C zand is speciaal geklasseerd met de juiste korrelgrootte. Hierdoor is het zand uitermate geschikt als basislaag in de paardenbak als paardenbakzand, voor zowel binnen- als buitenbak, of als verschralingszand voor (sport)velden / gazons. Ook wordt M3C zand toegepast als middenlaag onder een hoogwaardige toplaag in de paardenbodem. Bent u op zoek naar een hoogwaardige toplaag voor de paardenbodem, kijkt u dan bij toplaagzand.

Paardenbakzand / M3C Zand kopen?

Zandcompleet levert M3C zand zowel in bigbag als losgestort M3C Zand vanaf 5m3. Daarnaast bieden wij nog hoogwaardig toplaagzand door heel Nederland. 
Onze bigbags zijn leverbaar door heel Nederland en Belgie. Losgestort leveren wij enkel in Nederland. 

Paardenbakzand

Paardenbakzand is een zandvak apart. Zandcompleet beschikt sinds 1985 over veel ervaring in de aanleg van paardenbodems / paddocks. Heeft u specifieke vragen omtrent uw paardenbak of paddock? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of bekijk ons paardenbak gedeelte op onze website.

Hoeveelheid M3C zand berekenen

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel u M3C zand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid M3C zand die u nodig heeft. 

Let op, voor M3C zand geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.2. Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand). Indien u M3C Zand wilt toepassen als toplaag in de paardenbodem adviseren wij het zand te combineren met tapijtvezels voor verbeterde stabiliteit. Zonder een stabiliteitverbeteraar is M3C Zand makkelijk wat te zwaar / los.