Zand Kopen 

Ga direct naar:

Betonzand

Brekerzand

Drainagezand

Grindzand

v.a. 115.95
Bekijk product

Instrooizand kunstgras

Metselzand

M3C / Paardenbakzand

Ophoogzand

Speelzand

Straatzand

Valzand

Voegzand

Zand voor Zandsculpturen

Zilverzand

v.a. 128.50
Bekijk product

In ons assortiment bieden wij een divers aanbod in soorten zand, zoals Straatzand, Metselzand en Ophoogzand. Wij leveren zowel een big bag zand als losgestort zand, met snelle levertijden. Zand bestellen was nog nooit zo eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring (sinds 1985) kunnen wij u voorzien van advies op maat voor ieder soort zand!

Zand Kopen, wij leveren in heel NL

Zandcompleet levert diverse soorten zand, zoals o.a. speelzand, straatzand en ophoogzand in big bag of losgestort door heel Nederland. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags.

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.

Hoeveelheid zand berekenen

Veel mensen die zand kopen hebben de vraag hoeveel ze nu exact nodig hebben.

Onze producten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte. Om te weten hoeveel zand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid zand die u nodig heeft (uiteraard geldt dezelfde formule voor de hoeveelheid Grind of Split).

Let op, voor zandproducten geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.1 of 1.2 (afhankelijk van de toepassing). Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).

Voorbeeld voor hoeveelheid zand kopen
Het vullen van een zandbak van 2m bij 2m.

In totaal wordt de zandbak gevuld met 20cm zand. In eerste instantie bereken je de lengte x breedte, ofwel 4m2. De vierkante meters x 20cm (0,20) = 0,8m3. Als laatste stap bereken je nog de inklinking, ofwel 0,8 x 1.1 = 0,88m3. Om deze zandbak te vullen heb je dus 0,88m3 nodig.

Wat is Zand?

Zand is een natuurproduct en in vele soorten en maten verkrijgbaar. De naam van het zand geeft in de meeste gevallen de toepassing of de herkomst aan, zo wordt drainagezand gebruikt om water goed door te laten, of straatzand gebruikt voor het aanleggen van straatwerk. Niet ieder soort zand is geschikt voor elke toepassing. De verschillende types zand onderscheiden zich door de korrelgrootte, ook wel aantal mµ’s genoemd. Hoe grover het zand (hoe meer mµ), hoe beter het water door het zand heen gaat.