Onderlaag paardenbodem

De onderlaag vormt het fundament van een bodem, het fundament zorgt voor de drainerende en dragende werking voor de toplaag. Een goede paardenbodem bestaat uit twee hoofdlagen: het (drainerend) fundament en de toplaag. In enkele gevallen wordt ook nog gebruikt gemaakt van een middenlaag. De verschillende lagen dienen goed op elkaar te worden afgestemd, zodat ze elkaar versterken. Beide lagen dienen ervoor te zorgen dat overtollig water goed doorloopt en de bodem stabiel en dragend blijft, zonder dat hierbij de bodem te droog, te zwaar of te nat blijft. Het fundament is hierbij net zo belangrijk als de toplaag.

Granulight

Zowel stabiliserend als waterdoorlatend. Een goed fundament voor de paardenbodem. 

Drainagezand

Drainagezand wordt met name toegepast ter opvulling van de drainagesleuven (tenzij het een eb en vloed bodem betreft). Dit zand heeft met name een waterdoorlatende werking en geen stabiliserende werking. Geschikt voor basis bodems. 

Paddockroosters

Als stabiliserende tussenlaag. Zorg ervoor dat de paarden niet meer kunnen wegzakken met onze paddockplaten

Paardenbak Draineren

Het fundament is van essentieel belang. Niet alleen voor de kwaliteit van de bodem, maar ook omdat problemen in deze laag achteraf lastiger op te lossen zijn dan problemen in de toplaag. In ons assortiment bieden wij diverse materialen ten behoeve van de onderlaag en om de paardenbak te draineren (materialen ter opvulling van de drainagesleuven zoals Granulight of drainagezand). Leverbaar door heel Nederland binnen slechts enkele werkdagen.

Twijfelt u nog? U kunt altijd contact met ons opnemen om uw wensen met ons te bespreken.
Let wel, wij zijn enkel leverancier van materialen. Loonwerkzaamheden kunnen wij niet voor u uitvoeren.