Drainagezand

Voor het draineren van een ondergrond wordt meestal een specifiek zand gebruikt, namelijk Drainagezand (ook wel drainzand genoemd). Door de juiste korrelgrootte en een minimale ondermaat heeft dit zand uitstekende waterdoorlatende eigenschappen.

Toepassingen Drainzand

  • Drainagesystemen of drainagelagen, drainzand is ideaal toe te passen rond drainagesystemen en in drainage lagen. Drainzand is door zijn structuur waterdoorlatend en bijna niet te verdichten. Hierdoor is het overigens niet geschikt om als onderlaag te gebruiken voor uw straatwerk. Bent u op zoek naar zand voor onder uw straatwerk kijk dan bij Straatzand.
  • Paardenpaddocks, door de grove structuur van dit zand is het goed geschikt als ondergrond in paardenpaddocks. Om zo voldoende afvoer van water te hebben in uw paddock. Of ter opvulling van de paddockplaten. Drainzand is niet geschikt als toplaag voor de rijbak. 
  • Verschraling van kleigrond, drainzand wordt ook gebruikt om kleigrond en andere zware grondsoorten te verschralen (luchtiger / losser maken).

Drainagezand kopen?

Zandcompleet levert zowel losgestor drainagezand, binnen 1 werkdag door heel Nederland. Levering in bigbags is mogelijk binnen 1-3 werkdagen. 

Hoeveelheid zand berekenen

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel u drainagezand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid drainzand die u nodig heeft. 

Let op, voor drainagezand geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.1. Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).