Canadian Slate

Canadian Slate is de naam voor een prachtig leisteen split in de kleuren groen, grijs en paarsachtig. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is leisteen split niet (alleen) afkomstig uit Canada, maar uit diverse landen in Europa zoals Engeland en Frankrijk. Leisteen is een steensoort wat is ontstaan onder jarenlange druk. Langzaam heeft deze steen zich in laagjes gevormd, wat een mooi gelaagd effect geeft. De leisteen wordt bij winning gebroken, wat een mooie platte steen oplevert.

Kleuren Canadian Slate

Canadian Slate Zwart 30-60

Zwart

Metallic

Canadian Slate Groen 30-60

Groen

Canadian Slate Paars

Paars

Canadian slate is een leisteen. Leisteen heeft een mindere hardheid dan andere splitsoorten zoals Basalt split en is daardoor minder geschikt voor de oprit of parkeerplaats.

Canadian Slate bestellen?

Zandcompleet levert split in bigbag door heel Nederland (binnen 1 tot 3 werkdagen). Leisteen Split bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Vanaf 6 a 7 big bags is losgestort leisteen split goedkoper. Levering losgestort is voor de kleuren zwart, paars & groen, mogelijk vanaf 10ton (1m3 = 1.5ton) door heel Nederland binnen 1-2 werkdagen. Prijs op aanvraag.

Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.

Toepassing Leisteen Split

De diversiteit aan kleuren maken dit split toepasbaar in diverse tuinsoorten, zoals een strakke Japanse tuin of een landelijke Engelse tuin. Het is geschikt als toepassing voor tuinpaden of bijvoorbeeld als bodemdekking in uw borders om onkruid tegen te gaan. Tevens is dit split ook prachtig te gebruiken langs de borders van uw vijver.

Canadian Slate is vanwege de platte vorm een populaire steensoort voor het aanleggen van tuinpaden en grondafdekking in plantvakken. Vanwege de ingetogen kleuren combineert ook uitstekend met een moderne klinker- of tegelsoorten. Mooi in combinatie met bijvoorbeeld cortenstalen of verzinkte accenten zoals bijvoorbeeld kantopsluitingen. Wil dat je tuinpad een mooi strak aanzicht blijft houden zonder spoorvorming, gebruik dan grindmatten. Let hierbij goed op de grootte van de stenen. De fracties 30/60 of groter passen niet in grindplaten. Wil je grindroosters gebruiken voor je Canadian slate dan is de fractie 15/30 daar geschikt voor.

Meebestel tip!