Wij hechten veel waarde aan milieu en duurzaamheid, dat valt in ons segment met zwaar en groot transport nog niet mee. Dat zullen we eerlijk bekennen. Maar dat betekent niet dat we er niet mee bezig zijn. We proberen zowel in ons bedrijf als in ons productassortiment zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Dat doen we op de volgende manieren. 

De duurzame tuin

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden. 

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland. 

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren. 

Assortiment 

Al onze Zand en Tuinaarde producten beschikken over een KIWA productcertificaat, wat inhoudt dat deze producten geen verontreiniging bevatten. Op deze manier loopt u geen risico vervuilde producten toe te voegen aan uw duurzame tuin, grond en de aarde. Onze grond producten voldoen daarnaast aan de PFAS eisen. Zo werken we allemaal mee om de aarde schoon te houden. Wat hebben we verder nog voor een duurzame tuin keuze: 

  • Groendak. Een mooie manier om de omgeving een stuk groener en diverser te maken.
  • Groot grind & split assortiment voor natuurlijke afwatering. Als ideaal alternatief van bestrating. 
  • Wateropslag tuin producten, zoals infiltratiekratten. 

Op onze ‘tuin vergroenen‘ pagina geven we meer informatie over een duurzame tuin, oprit en andere mogelijkheden. 

Wij zitten vol energie – Bedrijfslocatie

Onze bedrijfslocatie draait 100% op duurzame elektrische energie. Ons volledige bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen die 100% voorziet in ons elektrisch verbruik. Onze auto’s zijn hybride en/of volledig elektrisch en worden binnen ons eigen netwerk opgeladen. Er wordt geen gas verbruikt binnen onze kantoorlocatie. 

Daarnaast dragen we graag ons spreekwoordelijke ‘steentje bij’ in de maatschappij. Meer hierover lees je hier: Zandcompleet maatschappelijk betrokken

Transport

Dagelijks zitten wij met vele vrachtwagens op het wegennetwerk, van binnensteden tot landelijke gebieden met vrachtwagens tot maximaal 18 meter. Om Co2 emissie te verminderen worden bigbags/pallets voornamelijk met vrachtwagens geleverd die beschikken over de laatste milieueisen zoals Euro6 motoren. Wat doen we verder:

  • Leveringen worden met elkaar gecombineerd
  • Vrachtwagens optimaal beladen en gepland om zoveel mogelijk lege kilometers te voorkomen.
  • Incidenteel levert dit weleens vertraging in de levering op, om niet teveel leeg te rijden.
  • Wij bieden geen tijd specifieke leveringen. Dat geeft ruimte om efficiënter om te gaan met het transport en niet leeg rond te rijden enkel om een tijd te halen.