Bodembedekkers

Schelpen, Boomschors en Houtsnippers zijn ideale bodembedekkers om onkruid tegen te gaan. Bodembedekkers kunnen worden toegepast in tuinperken en plantsoenen. Door de toepassing van een natuurlijke bodembedekker wordt het onderhoud aan uw tuin verminderd en het geeft uw tuin daarnaast een mooie en verzorgde uitstraling. Naast bodembedekkers lenen deze producten zich ook uitstekend ter decoratie of als pad in tuin of park.

Toepassing Bodembedekkers

Voor de toepassing van Schelpen, Boomschors en Houtsnippers als bodembedekker brengt u een laag aan van minimaal 6cm op een ondergrond die vooraf volledig onkruid vrij is gemaakt. Hoe dikker de laag wordt aangebracht des te beter wordt het onkruid tegen gegaan.

Veelgestelde vragen over bodemdekkers

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor als bodembedekkers in een tuin. De beste optie hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn een paar opties om te overwegen:

  • Mulch: Mulch is een laag materiaal, zoals houtsnippers of boomschors, die op het oppervlak van de grond wordt geplaatst om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en het uiterlijk van de tuin te verbeteren. Mulch helpt de bodemtemperatuur te reguleren en kan ook voedingsstoffen aan de grond toevoegen als deze na verloop van tijd afbreekt.

  • Grind of Split: Grind / split kan worden gebruikt als bodembedekker in tuinen, vooral in gebieden waar planten niet goed gedijen. Deze materialen zijn relatief onderhoudsarm en kunnen helpen om onkruidgroei te voorkomen.

Uiteindelijk hangt het beste materiaal voor de grond in uw tuin af van uw budget, de grootte van uw tuin. 

Bodembedekkers Bestellen?

Zandcompleet levert Boomschors, Houtsnippers en Schelpen in big bag. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags (losgestort op aanvraag). Liever eerst onze producten zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.