Ondergrond Kunstgras

Uitverkocht
v.a. 182.50
Bekijk product

Ondergrond voor kunstgras is een belangrijke factor voor een optimaal te gebruiken kunstgrasgazon met een natuurlijke uitstraling. Belangrijk is voor een goede onderlaag is dat deze goed te verdichten (stabiliseren) is, maar teven goed drainerend is om het hemelwater snel te laten wegvloeien. Granulight® (voorheen bekend als Stabicare) als onderlaag voor kunstgras geeft stabiel en makkelijk te verdichten onderlaag met een maximaal drainerend vermogen, waardoor geen plassen op het kunstgrasveld blijven staan.

Afwerking en onderhoud Kunstgras

Ondergrond Kunstgras met Stabicare

Als onderlaag voor uw kunstgras is Granulight® uitstekende oplossing. Granulight® is een goed waterdoorlatende en stabiele onderbouw. Door zijn stabiliserend vermogen is het geschikt voor bijna elke ondergrond. Door het relatieve lage gewicht (900/m3) is het makkelijk te verwerken. Granulight® heeft een open en fijne structuur. Door de fijne structuur kan een onderlaag gecreëerd worden welke zowel zeer stabiel is als mooi vlak te verdichten is. Door de open structuur van Granulight® blijft de onderlaag maximaal waterdoorlatend uitstekend geschikt voor onder bijvoorbeeld kunstgras. Granulight® is het enige lichtgewicht funderingsmateriaal met DUBOkeur certificaat en het meest milieuvriendelijke funderingsmateriaal op de markt, omdat het geproduceerd wordt zonder energieverbruik.

Ondergrond kunstgras kopen

Zandcompleet levert Granulight® in big bag. Het wordt bij u thuis of op locatie geleverd. Levering vindt plaats binnen 1-3 werkdagen door heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden) of binnen 1 tot 5 werkdagen in België. Ondergrond voor kunstgras kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Voor grote hoeveelheden maken wij graag een prijs op maat.

Meest gestelde vragen over ondergrond voor kunstgras

  1. Afgraven van grondoppervlak alwaar het kunstgrasveld gepland is.
  2. Aanbrengen van omsluiting (indien nodig) met bijvoorbeeld kantopsluiting rond het oppervlak alwaar het kunstgrasveld komt te liggen.
  3. Aanbrengen van 8 tot 10cm laag StabiCare over het grondoppervlak en gelijkmatig verdelen met een hark. Voor zwaardere toepassingen zoals een sportveld een dikkere laag (20/25cm) gebruiken, voor privé doeleinden is 8-10cm voldoende.
  4. Aantrillen van het StabiCare pakket met een trilplaat tot een stabiel geheel om zo verzakkingen van het kunstgrasveld te voorkomen.
  5. Eventueel vliesdoek (ook wel drukverdelenddoek genoemd) aanbrengen. Dit zorgt voor een optimale drukverdeling onder uw gazon en voorkomt dat de materialen niet vermengd raken. Vliesdoek toepassen is optioneel.
  6. Aanbrengen van het kunstgrasmat.
  7. Invegen van instrooizand voor kunstgras om het gras mooi omhoog te laten staan. Tevens zorgt het gewicht van het ingeveegde zand dat het kunstgrasveld mooi op zijn plaats blijft liggen.
Het is belangrijk om een goede drainerende en stabiele onderlaag te hebben om te voorkomen dat plassen water op het kunstgrasveld blijven staan na een regenbui. Een goede stabiele onderlaag zorgt ervoor dat kuilen niet kunnen ontstaan in uw kunstgrasveld. Voor kleinschalige oppervlakten (ca < 100 m²)  is niet noodzakelijk ook nog drainagesleuven te graven en aparte drainage aan te leggen, het overtollige regenwater draineert weg naar de ondergrond op natuurlijke wijze indien sprake is van een normale ondergrond. Bij grotere oppervlakten constructie wel voorzien van drainage.
Afhankelijk van de toepassing wordt de juiste dikste bepaald. Wordt het kunstgras gebruikt voor sierdoeleinden dan is een dunnere laag voldoende dan wanneer op het kunstgras intensief gesport wordt. Voor siertoepassingen, zoals gazon of grasveld voor de kinderen volstaat een laag van 8-10cm. De Granulight® kan voor een privetuin direct op de zwarte grond worden aangebracht, het geheel wel goed aantrillen. Voor zwaardere toepassingen zoals een sportveld gelden andere diktes (rond de 15cm), mede afhankelijk van de onderlaag.