Icy Blue Split Bestellen

Icy Blue split (ook wel Ice Blue split of Nevada Blue genoemd) is een split die wordt gewonnen uit marmergroeve in Spanje.  Icy Blue heeft een mooie ijs grijs – blauwe kleur met een lichte glinstering. Door de exclusieve heldere kleur is dit split mooi te combineren als siersplit met (donkere) natuursteen tegels. Bent u opzoek naar egaal grijs split kijk dan eens bij Basalt split of Doornikse kalksteen.

Toepassing van Ice blue split

De splitsoort Icy Blue is een edelsplit en is daarom zeer hard en zodoende ook uitstekend geschikt als toepassing voor de oprit, parkeerplaats of andere oppervlakken met zwaardere belasting. Icy Blue split is vanwege zijn mooie ijsblauwe kleur en hardheid momenteel een van de populairdere soorten split.

Door de verschillende tinten grijs en blauw van het icy blue split laat het zich ook uitstekend combineren met staal en groene beplanting. Als je Ice blue split gaat leggen vergeet dan niet om anti-worteldoek te leggen onder de stenen of als je geen spoorvorming op je oprit wil hebben vul dan grindmatten met het icy blue split.

Naast het Icy blue split voor toepassing in de tuin of oprit, bieden we ook Icy blue breuksteen voor bijvoorbeeld een schanskorf. Tot slot beschikken we nog over een zeer kleine fractie split als inveegsplit grijs voor straatwerk. 

Meebesteltip:

Met gebruik van grindplaten is spoorvorming op de oprit verleden tijd. Gebruik onze witte grindmatten met of zonder anti-worteldoek om de platen zo min mogelijk te laten opvallen in combinatie met Icy Blue. 

Icy Blue bestellen?

Zandcompleet levert Icy Blue in een big bag door heel Nederland. Op zoek naar een grote hoeveelheid? Losgestort op aanvraag. Vraag hier een gratis proefmonster aan.

Hoeveel Ice Blue split heb je nodig?

Uiteraard bepaald de grootte van het oppervlak hoeveel je nodig hebt van het ice blue split. Maar hoe reken je nu uit hoeveel kuub je nodig hebt? Dat is eigenlijk redelijk eenvoudig.

  1. Je meet eerst de lengte en de breedte van het te vullen oppervlak.
  2. Je vermenigvuldig de lengte x breedte om het aantal vierkante meters (m2) van het oppervlak te meten.
  3. Als laatste vermenigvuldig je het aantal vierkante meters met de hoogte in meters. De minimale hoogte die je moet aanhouden is 5cm of wel 0,05m en je heb het aan benodigde kuubs (m3) uitgerekend.

Voorbeeld: Voor een terras van 3 bij 10 meter en een laagte dikte van 5cm heb je de volgende berekening:

  1. 3 meter x 10 meter = 30 m2 (vierkante meter)
  2. 30m2 x 0,05m = 1,5 m3 (kuub) icy blue split nodig.

Het uitrekenen van het het aantal bigbag dat je nodig heb is dan eenvoudige uit te rekenen met de onderstaande soorten bigbags

  1. Bigbag = +/- 1 kuub (1m3)
  2. Midibag = +/- 0,7 kuub (0,7m3)
  3. Minibag = +/- 0,5 kuub (0,5m3)