Kantopsluiting

Een afboording of kantopsluiting is speciaal ontworpen om verschillende ondergronden die samenkomen en die niet mogen mixen, van elkaar te scheiden. Het grootste voordeel van een flexibele kantopsluiting is dat het eenvoudig zelf aan te leggen is en dat het materiaal zich makkelijk laat buigen in iedere vorm. Daarnaast geeft de rand van de kantopsluiting een stijlvolle uitstraling aan de tuin.

Het onderhoud aan de afboording is minimaal. Het materiaal is dusdanig gekozen dat het alle weersomstandigheden goed kan weerstaan.

Afboording toepassen

De kantopsluiting kan overal in de tuin worden toegepast. Denk aan:

  • Scheiden van grindpad met het gazon
  • Het scheiden van boomschors in perken
  • Opsluiten van het gazon (nooit meer graskanten steken)

Afboording aanleggen

De flexibele kantopsluiting / afboording laat zich makkelijk installeren. Het enige wat je nodig hebt is een hamer. De platen van 1m lengte worden eenvoudig in elkaar gehaakt. Met een metaalschaar is de plaat ook te knippen, hierdoor kan iedere gewenste afmeting gemaakt worden. Het materiaal is stevig, maar soepel genoeg om ze te buigen in iedere gewenste vorm. De flexibele kantopsluiting is leverbaar in vier verschillende materialen en allemaal zijn ze buigzaam.

De platen beschikken over een grondpin (per plaat van 1m, 5 grondpinnen). De plaat kan dus zo in de grond worden gezet. De totale kantopsluiting bovengronds is 7,5cm. Met een standaard laagdikte van 5cm grind splithoutsnippers of boomschors blijft er nog een mooie 2,5cm rand over.