Lava korrel

Lava korrel, ook wel lava split genoemd is een gesteente dat gewonnen wordt in het Duitse Eifelgebied. Dit gesteente ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting.
 

Doordat zich tijdens het stolproces luchtbellen bevinden in de lava, ontstaat een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porievolume en een laag soortelijk gewicht per m3. Lava split is bruin rood van kleur.

Lava in de tuin

Door de bruine kleur is Lava niet populair als decoratiemateriaal in de tuin, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Hoewel lavasplit een licht materiaal is, is het toch hard en daardoor geschikt voor sierpaden, tuinpaden en opritten in uw tuin. Voor een sierpad of tuinpad van lavakorrel is een laagdikte van ongeveer 5 cm voldoende, voor opritten is het aan te bevelen om een laagdikte gebruiken van 10 cm Lavakorrel. 

Lava filter

Lava wordt veelal gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen, en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Lavakorrel wordt ook toegepast onder sportvelden, paardenbakken en voor helofytenfilters voor de natuurlijke (zwem)vijver en andere filtertypen.

Daarnaast hebben we ook nog Lava Gruis in assortiment. Lava gruis wordt vooral gebruikt als structuurverbeteraar van de bodem.

Lava korrel bestellen

Zandcompleet levert Lava split en Lavastenen in big bag door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. Lava in big bag kunnen wij binnen 1-5 werkdagen tevens leveren in België. Lava bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Vanaf 10ton leveren wij Lava Split ook lava losgestort. Liever eerst onze producten zien?