Paardenbakzand

Losgestort
v.a. Vanaf: 325.00
Bekijk product
v.a. Vanaf: 1.389.00
Bekijk product

Op zoek naar het juiste paardenbakzand voor de toplaag van uw paardenbodem? Zandcompleet biedt een compleet assortiment. Van basis M3C Zand als basislaag of middenlaag, tot aan hoogwaardig toplaagzand. Tot slot bieden we nog een complete toplaagmix van toplaagzand compleet volledig voorgemengd met polyvlokken en kunststofvezels.

Paardenbakzand kopen

De opbouw van een toplaag voor een paardenbodem kan op verschillende manieren. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en budget hebben we paardenbakzand van verschillende niveau’s:

Basislaag M3C Zand

De basisversie is het werken met M3C Zand. Echter is dit basiszand makkelijk te zwaar / te los voor een paardenbodem. Het is meer waterdoorlatend dan stabiliserend. Toch wordt dit zand veelvuldig toegepast in paardenbodems. Wel adviseren wij om het M3C Zand te combineren met een stabiliteitverbeteraar zoals tapijtvezels voor meer binding in het zand en verbeterde stabiliteit. 

Wist u dat: 90% van de basis buitenbodems bestaat uit M3C Zand vermengt met tapijtvezels

Toplaagzand

Ons Toplaagzand is exclusief gezuiverd zand van uitstekende kwaliteit. Toplaagzand is zeer mooi licht zand. Hierdoor krijgt uw paardenbodem een exclusieve uitstraling en een goed gestabiliseerde toplaag. Toplaagzand bevat veel fijne korrels, dit maakt het uitstekend geschikt voor een binnenbak (bij voorkeur in combinatie met polyvlokken). 

Ook voor de buitenbak is Toplaagzand goed geschikt, echter dient u het zand dan wel te mengen met polyvlokken. Door de fijne structuur van het zand zorgen de polyvlokken enerzijds voor veerkracht, extra stabiliteit en anderzijds om de waterhuishouding te garanderen. 

Toplaagmix 

Tot slot hebben we nog toplaagmix in assortiment. Dit exclusieve product is van hoogstaande kwaliteit. Het bevat hoogwaardig toplaagzand, vermengd met exact de juiste hoeveelheid witte polyvlokken en kunststofvezels. Hierdoor heeft u met 1 laag direct een hoogwaardige toplaag. 

Van absolute topkwaliteit

We hebben twee soorten mix, toplaagmix en toplaagmix exclusief. Het verschil tussen beide soorten is de kwaliteit van het zand. In de exclusieve soort is het zand van de allerbeste kwaliteit. Beter dan dit is wereldwijd op dit moment niet verkrijgbaar. De mix van polyvlokken en kunststofvezels die door het zand wordt heen gemengd is in beide varianten identiek. Enkel het type zand dat wordt gebruikt in de mix verschilt.

Paardenbakzand is een zandvak apart.

Zand voor een paardenbak dient de juiste korrelgrootte te hebben en te passen bij de opbouw van uw bodem en de gewenste eigenschappen. De korrelgrootte is van invloed op de waterdoorlatendheid van het zand.

Zandcompleet beschikt sinds 1985 over veel ervaring in paardenbodems / paddocks.

Paardenbakzand dient voldoende hoekig van vorm te zijn. Wanneer het zand een ronde vorm heeft, zakt het paard te diep weg in het zand. Paardenbakzand mag niet te fijn zijn. Fijn zand laat water namelijk slecht door en stuift als het droog is. Daarnaast mag het zand niet te grof zijn, omdat anders de paardenbak in droge periodes te snel uitdroogt, te zwaar wordt voor de paarden en niet zal stabiliseren. Laat u daarom goed adviseren.

Wij zijn enkel leverancier van materialen. Wij verzorgen geen complete aanleg, noch voeren wij loonwerkzaamheden uit. 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel u paardenbakzand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 (vierkante meters) weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid  zand die u nodig heeft. 

Voor een basis toplaag van M3C Zand rekenen wij met een standaard laagdikte van 15cm (verdicht). Voor ons toplaagzand is de laagdikte afhankelijk van de opbouw en type bodem. Bij Toplaagmix hanteren we een laagdikte van 12cm (verdicht). 

Let op, voor Zand geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.2. Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).