Op zoek naar het juiste paardenbakzand voor de toplaag van uw paardenbodem? Zandcompleet biedt diverse zandsoorten aan geschikt voor de middenlaag en toplaag van uw paardenbak. Van basis tot exclusief.

Paardenbakzand

Ons M3C Zand is zand met zowel voldoende grove korrels om het water goed door te laten, maar tevens voldoende fijne korrels om het zand te laten stabiliseren. Hierdoor is het zand geschikt als basis- of middenlaag in de paardenbak voor zowel binnen- als buitenbodem. Wij adviseren het M3C Zand te combineren met een stabiliteitverbeteraar zoals polyvlokken of tapijtvezels voor verbeterde stabiliteit.

Ons Toplaagzand is exclusief gezuiverd zand met een M50 van 150-160mu. Toplaagzand is zeer mooi licht zand. Hierdoor krijgt uw paardenbodem een exclusieve uitstraling en een nog betere gestabiliseerde toplaag. Toplaagzand bevat veel fijne korrels, dit maakt het uitstekend geschikt voor een binnenbak. Toplaagzand is in combinatie met Polyvlokken ook te gebruiken voor de buitenbak.

Paardenbakzand is een zandvak apart.

Zand voor een paardenbak dient de juiste korrelgrootte te hebben en te passen bij de opbouw van uw bodem en de gewenste eigenschappen. De korrelgrootte is van invloed op de waterdoorlatendheid van het zand.

Paardenbakzand dient voldoende hoekig van vorm te zijn. Wanneer het zand een ronde vorm heeft, zakt het paard te diep weg in het zand. Paardenbakzand mag niet te fijn zijn. Fijn zand laat water namelijk slecht door en stuift als het droog is. Daarnaast mag het zand niet te grof zijn, omdat anders de paardenbak in droge periodes te snel uitdroogt, te zwaar wordt voor de paarden en niet zal stabiliseren.

Zandcompleet beschikt sinds 1985 over veel ervaring in de aanleg van paardenbodems / paddocks. Heeft u specifieke vragen omtrent uw paardenbak of paddock? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoeveel Paardenbakzand heb ik nodig?

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel u paardenbakzand u nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 (vierkante meters) weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. Voor een basis toplaag van M3C Zand rekenen wij met een standaard laagdikte van 15cm. Voor ons toplaagzand (wit of crème) is de laagdikte afhankelijk van de opbouw. De totale uitkomst is de hoeveelheid  zand die u nodig heeft. Let op, voor Zand geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.2. Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).