Polyvlokken

Polyvlokken (ook wel Geopad genoemd) is een uitstekende aanvulling op een bestaande of nieuwe rijbak. Ideaal ter verbetering van de stabiliteit en waterhuishouding van iedere paardenbodem. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijtsnippers worden polyvlokken niet gemaakt van afval maar is het een bijproduct van de geotextiel / vliesdoek industrie.

De polyvlokken van Zandcompleet zijn leverbaar in twee kleuren, wit en licht grijs. En van goede kwaliteit. Concreet betekent dit dat de vlokken trekvast zijn. Hierdoor wordt de vochtopname beter gestimuleerd en zijn onze vlokken duurzaam. Onze witte polyvlokken zijn echter van topkwaliteit. Ze zijn gemaakt van dikker materiaal, sterker en viltachtiger waardoor het zand nog beter wordt ondersteund. 

Voordelen:

  • Verteren niet
  • Niet klimaat gevoelig
  • Vochtopname (vochthechting)
  • Verhoogde stabiliteit van de bodem.
  • Optimale veerkracht, beperking van blessures

Hoeveelheid berekenen 

Voor een goede stabiele bodem gaan wij uit van ongeveer 3 tot 3,5 kg per m2 (gemiddeld rekenen wij met 3 kilo per m2) afhankelijk van de toplaag. U rekent dus het oppervlakte van uw bodem uit en vermenigvuldigt dit met 3. De uitkomst is de benodigde hoeveelheid vlokken in kilo’s. Is uw paardenbodem te zwaar / los en wilt u deze verbeteren met een stabiliteitverbeteraar? Dan adviseren wij tapijtvezels toe te passen.

Meest gestelde vragen over polyvlokken 

Wat voor onderhoud heb ik nog aan mijn bodem met polyvlokken?

Het onderhoud van een toplaag met polyvlokken blijft identiek aan het standaard onderhoud. Ofwel voldoende sproeien (een juiste vochtbalans is ten alle tijden belangrijk) en regelmatig slepen. Bij voorkeur slepen met een bodemsleep zonder pinnen. Een weidesleep, roller e.d. is hiervoor prima geschikt. 

Heb ik polyvlokken of tapijtvezels nodig?

Dat is afhankelijk van de kwaliteit van de toplaag. Voor bodems die te zwaar / te los zijn adviseren we liever tapijtvezels. Dat geldt ook voor bodems waar veel in wordt gesprongen en/of gelongeerd (zoals een longeercirkel). Tapijtvezels zorgen voor meer verbinding.

Zoekt u juist meer veerkracht, luchtigheid en stabiliteit? Dan adviseren we polyvlokken. Zeker in combinatie met hoogwaardig toplaagzand worden vlokken toegepast. 

Blijft mijn paardenbodem langer droog met polyvlokken?

Ondanks dat polyvlokken wel ondersteunen in de waterhuishouding door vocht (langer) vast te houden, lossen ze geen drainage probleem op. Polyvlokken bestellen?

Het is mogelijk om direct online te bestellen. Op het moment dat wij de bestelling en betaling hebben mogen ontvangen worden de pallets naar u getransporteerd. De levertijd wordt per product aangegeven. Levering is zowel mogelijk binnen Nederland als België. U wordt per e-mail op de hoogte gehouden over de status van de levering. De vlokken worden aangeboden voor een totaalprijs, inclusief transport en btw. Heeft u vragen over uw paardenbodem of advies nodig? Neem dan contact met ons op 0168-404431 / info@zandcompleet.nl.

Internationale leveringen 

Standaard leveren wij onze stabiliteitverbeteraars door heel Nederland en Belgie binnen enkele werkdagen. Woont u elders? We kunnen op verzoek leveren door heel Europa (vanaf 3 pallets). Prijzen voor transport op verzoek op basis van bestemming en hoeveelheid. Afhankelijk van de hoeveelheid wordt de levering gegroepeerd om zo efficiënt mogelijk met transport om te gaan. Levertijden kunnen daardoor wat oplopen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.