Polyvlokken (ook wel Geopad genoemd) is een uitstekende aanvulling op een bestaande of nieuwe rijbak. Ideaal ter verbetering van de stabiliteit en waterhuishouding van iedere paardenbodem. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijtsnippers worden polyvlokken niet gemaakt van afval maar is het een bijproduct van de geotextiel / vliesdoek industrie.

Onze polyvlokken zijn geanalyseerd en vrij van schadelijke stoffen

Ondanks de verkrijgbaarheid in de verschillende kleuren zijn de eigenschappen tussen bont, licht grijs en donkergrijs identiek. De polyvlokken van Zandcompleet zijn van goede kwaliteit, concreet betekent dit dat de vlokken trekvast zijn. Hierdoor wordt de vochtopname beter gestimuleerd en zijn onze vlokken duurzaam. Onze witte polyvlokken zijn echter van topkwaliteit. Ze zijn gemaakt van dikker materiaal, sterker en viltachtiger waardoor het zand nog beter wordt ondersteund.

Voordelen Polyvlokken

  • Verteren niet
  • Niet klimaat gevoelig
  • Vochtopname (vochthechting)
  • Verhoogde stabiliteit van de bodem.
  • Optimale veerkracht, beperking van blessures
  • Geanalyseerd en vrij van schadelijke stoffen, onderzocht door onafhankelijk test laboratorium. Analyse resultaten op aanvraag beschikbaar.

Hoeveelheid berekenen

Voor een goede stabiele bodem gaan wij uit van ongeveer 2,5 tot 3,5 kg per m2 (gemiddeld rekenen wij met 3 kilo per m2) afhankelijk van de toplaag. U rekent dus het oppervlakte van uw bodem uit en vermenigvuldigt dit met 3. De uitkomst is de benodigde hoeveelheid vlokken in kilo’s.

Polyvlokken Bestellen?

Het is mogelijk om direct online te bestellen. Op het moment dat wij de bestelling en betaling hebben mogen ontvangen worden de pallets naar u getransporteerd. Gemiddeld ligt onze levertijd tussen de 2 – 5 werkdagen. De vlokken worden aangeboden voor een totaalprijs, inclusief transportkosten en BTW. Heeft u vragen over uw paardenbodem of advies nodig? Neem dan contact met ons op 0168-404431 / info@zandcompleet.nl.