Brekerzand / Inveegzand

Brekerzand ook wel Inveegzand genoemd, is een grof soort zand dat zorgt voor een stabiele straatlaag. De hoekige vorm van de kleine steentjes (gebroken steen) zorgt voor de stabiliteit. Brekerzand laat daarnaast door de grove structuur uitermate goed water door en wordt voornamelijk gebruikt voor het invegen van straatwerk met grove voegen (zoals gebakken klinkers, natuursteenkeien of sierbestrating). Brekerzand is daarnaast ook uitermate geschikt als onderlaag onder gebakken klinkers. Op zoek naar alternatieven voor het invoegen van straatwerk? Kijk dan bij ons assortiment Voegmortel.

Brekerzand kopen?

Zandcompleet levert zowel losgestort brekerzand vanaf 4m3, een big bag brekerzand of voorverpakt in 25kg zakken (per volle pallet). Brekerzand kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Levering door heel Nederland en Belgie (muv losgestort zand).

Hoeveelheid berekenen

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  De benodigde hoeveelheid Brekerzand is afhankelijk van de breedte van de voeg. Ook de grootte en dikte van de steen heeft invloed op de hoeveelheid. Het beste is om de informatie over de steen op te vragen bij uw steenleverancier.