Onderhoud van een padelbaan, wat kan ik doen?

Onderhoud padelbaan

Een padelbaan is een binnen- of buitenbaan voor het spelen van padel. Ofwel een racquet- en balsport die vergelijkbaar is met tennis, maar op een kleinere baan wordt gespeeld. Het onderhoud van een padelbaan kan verschillen afhankelijk van de locatie en de omstandigheden, maar er zijn enkele algemene richtlijnen die kunnen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de baan in goede staat blijft.

Onderhoud padelbaan, waar let je op?

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor het onderhoud van een padelbaan:

  1. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat water op de baan blijft staan. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het regelmatig afvoeren van overtollig water en het plaatsen van afvoergaten in de baan.
  2. Controleer regelmatig de staat van de baan en vervang beschadigde of versleten delen zo nodig. Dit kan bijvoorbeeld het net, de afscheidingen of de lijnen betreffen.
  3. Maak de baan regelmatig schoon om te voorkomen dat er vuil en vlekken op de baan achterblijven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bladblazer of een bezem om stof en bladeren te verwijderen en gebruik een mild schoonmaakmiddel om vlekken te verwijderen.
  4. Controleer en onderhoud regelmatig de verlichting en eventuele andere technische installaties die op de baan zijn geïnstalleerd, zoals bijvoorbeeld de geluidsinstallatie.
  5. Zorg voor een goede toegang tot de baan en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de baan voor spelers om te bewegen en te manoeuvreren.
  6. Hou je kunstgras in goede conditie en zorg dat er voldoende instrooizand in het gras zit.

Onderhoud Padelbaan instrooien

Het instrooien met zand van een padelbaan is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de baan. Dit kan worden gedaan om de baan te beschermen tegen slijtage en om ervoor te zorgen dat de baan een goede speelbaarheid behoudt. Er zijn verschillende soorten strooimiddelen die geschikt zijn voor het instrooien van een padelbaan, afhankelijk van de omstandigheden waaronder de baan wordt gebruikt en de staat van de baan.

Een veelgebruikt strooimiddel voor padelbanen is silica- of kwartszand. Dit strooimiddel is zacht, beschermt de baan tegen slijtage en om het spel comfortabeler te maken. Het is belangrijk om het zand regelmatig te verversen om ervoor te zorgen dat de baan in goede staat blijft.

Bestel direct het juiste instrooizand voor je onderhoud

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid