Voegzand metselwerk

Voegzand kopen voor het invoegen van metselwerk. Het invoegen van muren met voegzand is een belangrijk onderdeel van het afwerken en versterken van metselwerk. In ons assortiment bieden wij maar liefst vier kleuren Voegzand: Wit, Licht (crème), Grijs en Geel. Voegzand is zeer schoon zand. Ook het zeer zuivere Zilverzand is geschikt als voegzand en is door de unieke samenstelling nog witter. Op zoek naar inveegzand voor uw straatwerk? Kijk dan bij Brekerzand.

Onze kleuren en kleurcodes:

Wat is een knipvoeg?

Een knipvoeg is een voeg die iets uitsteekt ten opzichte van de wand. Dit wordt vaak gebruikt als je iets meer diepte wilt aanbrengen in de muren. Hierdoor lijkt het nog imposanter / statiger. Let wel, het aanbrengen van een knipvoeg met voegzand geel is specialisten werk.  

Wat is de mengverhouding voor voegzand metselwerk? 

Voor het maken van voegmortel neem een deel cement en vier delen voegzand. 

Voegzand versus Metselzand 

Voegzand wordt toegepast voor het invoegen van metselwerk. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is Voegzand niet hetzelfde als Metselzand. Voegzand heeft een korrelgrootte tussen de 0/1 mm. Metselzand tussen 0/2mm. Hoe fijner het zand hoe dichter de voeg wordt. Hierdoor is de voeg minder vatbaar voor weersomstandigheden. Metselzand wordt gebruikt als een component van mortel, samen met cement en water, om metselwerkstenen bij elkaar te houden. Met metselzand wordt metselmortel gemaakt om het bouwwerk mee te maken.  Voegzand wordt daarentegen gebruikt voor het voegen van de ruimtes tussen de metselwerkstenen. Het wordt gemengd met water om een pasta te vormen die in de voegen wordt aangebracht om ze te vullen en te verstevigen.

Wat is de functie van voegzand? 

Het invoegen van metselwerk heeft niet alleen een esthetische functie, maar dragen ook bij aan de stevigheid van het huis of bouwwerk. Het is een essentieel onderdeel ter bescherming. 

Voegzand kopen?

Zandcompleet levert Voegzand in Big Bag of per pallet met 25kg zakken door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. Voegzand kopen was nog nooit zo eenvoudig.