Inveegsplit

Inveegsplit ook bekend als voegsplit is een zeer fijn soort split. Na invegen van het split zorgt het voor een stabiele bestrating. De hoekige vorm van de kleine steentjes (gebroken steen) zorgt voor de stabiliteit. Fijn split laat daarnaast door de grove structuur uitermate goed water door en wordt voornamelijk gebruikt voor het invegen van straatwerk met grove voegen (zoals gebakken klinkers, natuursteenkeien of sierbestrating). Op zoek naar opties voor het invoegen van straatwerk? Kijk dan bij ons assortiment Inveegzand of Voegmortel.

Wat is inveegsplit?

Inveegsplit is een speciaal type grind dat wordt gebruikt om de voegen tussen bestratingsstenen, tegels, of klinkers op te vullen. Het heeft unieke eigenschappen die het ideaal maken voor deze toepassing. Inveegsplit is verkrijgbaar in verschillende fracties (afmetingen) en kleuren, waardoor u kunt kiezen welke het beste past bij uw ontwerp en esthetische voorkeuren.

Waarom inveegsplit?

Door uw straatwerk in te vegen met een fijne splitsoort kunt u uw straatwerk net iets meer uitstraling meegeven dan met het standaard invoegzand. Voegsplit is namelijk in diverse soorten te verkrijgen, waardoor u uw straatwerk de uitstraling meegeven die u wenst. Strakke zwarte voegen of een in het oog springende contrasterende voeg is geen probleem. Inveegsplit biedt tal van voordelen voor uw bestrating. We benoemen vier voordelen: 

  1. Stabiliteit. Inveegsplit zorgt voor een stevige en stabiele ondergrond voor uw bestrating. Het vult de voegen op en vermindert beweging en verschuiving van de stenen. Dit draagt bij aan een duurzame en veilige bestrating.
  2. Onkruidbeheer: Een van de grootste voordelen van inveegsplit is dat het onkruidgroei in de voegen voorkomt. Het fungeert als een barrière voor onkruidwortels en voorkomt dat ze zich vestigen en uw bestrating beschadigen.
  3. Verbeterde uitstraling: Inveegsplit geeft bestrating een nette en afgewerkte uitstraling. Het vult de voegen gelijkmatig en zorgt voor een uniforme en aantrekkelijke afwerking.
  4. Waterafvoer: Het laat regenwater gemakkelijk door de voegen sijpelen, wat helpt om plassen en waterophoping te voorkomen.

Hoe voegsplit te verwerken: 

Het gebruik van fijn split is een eenvoudig proces, maar het vereist wel nauwkeurigheid:

  1. Nadat u uw bestrating heeft gelegd, veegt u het fijne split gelijkmatig over de bestrating.

  2. Gebruik een bezem of borstel om het split in de voegen te vegen en zorg ervoor dat alle voegen gelijkmatig zijn gevuld.

  3. Veeg eventueel overtollig split van het oppervlak van de bestrating.

  4. Bevochtig het split met een lichte nevel water om de binding te bevorderen.

  5. Laat het split goed inklinken, en de bestrating is klaar om bewonderd te worden!

Verschillende formaten / fracties: 

Fractie 1/3

De fractie 1/3 wordt gebruikt voor de smallere voegen vanaf 3mm. Vaak wordt deze fractie toegepast bij keramische tegels, ander soortig gehoekte tegels of in een strak gelegde bestrating.

Fractie 2/5

De fractie 2/5 wordt toegepast bij de bredere voegen van 5mm. Vaak wordt de fractie 2/5 gebruikt bij getrommelde bestrating, kinderkoppen en in lossere legverbanden.

Inveegsplit kopen?

Zandcompleet levert voegsplit in bigbag door heel Nederland en België. Snel en zorgvuldig thuis geleverd. Split kopen wordt zo een stuk gemakkelijker.