Zwarte Grond

Tuinaarde ook wel zwarte grond of teelaarde genoemd, wordt met name gebruikt voor het aanplanten van planten en bomen in de tuin. Ook graszoden kunnen worden aangelegd op tuinaarde. De zwarte grond van ons is onbemest, goed waterdoorlatend en vrij van verontreinigingen. Het kan voorkomen dat er weleens een steentje, wortel of takje in de grond voorkomt. Dat is met een natuurproduct lastig te voorkomen. Ook de kleur kan altijd ietwat variëren. Van lichter bruin tot zeer donkerbruin / zwart. Dit is mede afhankelijk van de vochtbalans in de grond. Hoe natter de zwarte grond is, hoe donkerder deze kleurt. 

Onze grond wordt zowel door particulieren als hoveniers gebruikt. 

Zwarte grond kopen

Zandcompleet levert zowel losgestort zwarte grond (Tuinaarde onbemest), of in bigbag. Losgestort kunnen wij onze onbemeste tuinaarde al binnen 24 uur leveren. Grond kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor losgestortte leveringen boven de 22m3 of een afname van een grote hoeveelheid big bags.

Wij leveren onze producten door heel Nederland. 

Toepassing 

Kwalitatieve teelaarde is een uitstekende basis voor structuurverbetering van de bodem en is een goede basis voor de groei van uw platen en gazon. Onze grond is nog onbemest, hierdoor is het universeel toepasbaar. Denk dan aan het ophogen van de tuin, het aanleggen van (planten)borders en als ondergrond van graszoden. Daarnaast kunt u uiteraard zelf nog bemesten met bijvoorbeeld onze biologische natuurcompost

Hoeveel grond heb ik nodig?

Onze zwarte grond wordt uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel grond u voor uw beplanting nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten.

Let op, voor grond geldt: Houdt er rekening mee dat door het verdichten het grondbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u minimaal 20% meer grond nodig dan in eerste instantie berekend.

Wat is het verschil tussen tuinaarde en zwarte grond?
Er is geen verschil tussen (onbemeste) tuinaarde en zwarte grond. Dit product kent verschillende namen die in de markt door elkaar worden gebruikt. Zo heb je de termen teelaarde, onbemeste tuinaarde en zwarte grond. 
Hoeveel weegt een kuub grond?
Een m3 grond zit ongeveer op een soortelijk gewicht van +/- 1500kg per m3.
Is er ook bemeste grond?
Jazeker, in ons assortiment bieden we ook bemeste grond (in bigbag) aan. Ook wel bemeste tuinaarde genoemd. Je vindt dit hier: Bemeste Tuinaarde