Zwarte Grond

Tuinaarde ook wel zwarte grond of teelaarde genoemd, wordt met name gebruikt voor het aanplanten van planten en bomen in de tuin. Ook graszoden kunnen worden aangelegd op tuinaarde. De zwarte grond van ons is onbemest, goed waterdoorlatend en vrij van verontreinigingen. Het kan voorkomen dat er weleens een steentje, wortel of takje in de grond voorkomt. Dat is met een natuurproduct lastig te voorkomen. Ook de kleur kan altijd ietwat variëren. Van lichter bruin tot zeer donkerbruin / zwart. Dit is mede afhankelijk van de vochtbalans in de grond. Hoe natter de zwarte grond is, hoe donkerder deze kleurt. 

Onze grond wordt zowel door particulieren als hoveniers gebruikt. 

Zwarte grond kopen

Zandcompleet levert zowel losgestort zwarte grond (Tuinaarde onbemest), of in bigbag. Losgestort kunnen wij onze onbemeste tuinaarde al binnen 24 uur leveren. Grond kopen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor losgestorte leveringen boven de 22m3 of een afname van een grote hoeveelheid big bags.

Wij leveren onze producten door heel Nederland. 

Geen mollen in je gazon?

Ga je een gezon aanleggen? Denk dan eens aan mollengaas te leggen alvorens het gazon aan te leggen. Dit gaas voorkomt dat mollen omhoog kunnen komen door je gazon en zo een lelijke molshoop kunnen maken. Dek het af met 10cm grond, dan hoe je ook niet bang te zijn dat je het gaas zal raken tijdens het verticuteren.

Onze zwarte grond wordt uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel grond u voor uw beplanting nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten.

 

Let op, voor grond geldt: Houdt er rekening mee dat door het verdichten het grondbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u minimaal 20% meer grond nodig dan in eerste instantie berekend.

Er is geen verschil tussen (onbemeste) tuinaarde en zwarte grond. Dit product kent verschillende namen die in de markt door elkaar worden gebruikt. Zo heb je de termen teelaarde, onbemeste tuinaarde en zwarte grond. 

Kwalitatieve teelaarde is een uitstekende basis voor structuurverbetering van de bodem en is een goede basis voor de groei van uw platen en gazon. Onze grond is nog onbemest, hierdoor is het universeel toepasbaar. Denk dan aan het ophogen van de tuin, het aanleggen van (planten)borders en als ondergrond van graszoden. Daarnaast kunt u uiteraard zelf nog bemesten met bijvoorbeeld onze biologische natuurcompost

Een m3 grond zit ongeveer op een soortelijk gewicht van +/- 1500kg per m3.

Er is geen specifieke hoeveelheid grond die nodig is om gras te laten groeien. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de bodem en de hoeveelheid voedingsstoffen die aanwezig is. Als algemene richtlijn kun je echter zeggen dat een laag van ongeveer 10 tot 15 centimeter grond voldoende is om gras te laten groeien. Dit geldt vooral als je gras zaait in een bestaande tuin waar al grond aanwezig is. Als je gras wilt zaaien op een stuk grond dat geen grond bevat, zoals bijvoorbeeld op een dakterras, dan heb je waarschijnlijk meer grond nodig om de juiste groeiomstandigheden te creëren. Als je twijfelt over hoeveel grond je nodig hebt, kun je het beste advies vragen.

Jazeker, in ons assortiment bieden we ook bemeste grond (in bigbag) aan. Ook wel bemeste tuinaarde genoemd. Je vindt dit hier: Bemeste Tuinaarde