Basalt Split

Prachtig donkergrijs split. Meest gekozen! Dit split past in iedere tuin en is geschikt voor oprit of parkeerplaats. Basalt heeft een antraciet grijs/ zwarte kleur en is een van de hardste en goedkoopste splitsoorten. Basalt split wordt gewonnen in Duitsland nabij Eiffel en Westerwald. Dit gesteente wordt met behulp van explosieven uit de rotsen gewonnen. Na de winning wordt het Basalt split met een breek- en zeefinstallatie in de verschillende maatvoeringen gesorteerd. Bent u op zoek naar een ander egaal of gemêleerde split kleur kijkt u dan eens bij Icy Blue split of Grauwacke split.

Toepassing 

Basalt is door zijn natuurlijk donkere kleur een van de meest populaire soorten siersplit. Het geeft een stijlvolle uitstraling aan iedere tuin, tuinpad of als siersplit. Basalt is uitstekend geschikt als verharding voor de oprit of parkeerplaats. Daarnaast is het ook in lengtes van jaren zeer kleurvast. 

Meebesteltip:

Voor verwerking op de oprit of parkeerplaats is het gebruik van grindmatten aan te raden. Ter voorkoming van spoorvorming in het split. Denk ook aan anti-worteldoek om onkruid weg te houden van het split. 

Basalt split Kopen

Zandcompleet levert Basalt in bigbag van zeer fijn tot grof split. Basalt is tevens verkrijgbaar als Breuksteen of in 25kg zakken (in twee fracties). Alle producten hebben wij standaard op voorraad en zijn dus snel leverbaar door heel Nederland (binnen 1 tot 3 werkdagen). Split bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid (losgestort op aanvraag). Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.