Tapijtvezels

Tapijtvezels voor extra stabiliteit en structuur aan uw rijbodem.

Tapijtvezels is een uitermate effectief materiaal om uw rijbodem, op een betaalbare manier, te verbeteren. Door het aanbrengen van de vezels wordt een betere verbinding gemaakt met het zandpakket, het zand wordt als het ware bewapend. Dit verbetert de stabiliteit van uw bodem.

De vezels van Zandcompleet zijn van 100% zuiver materiaal en ontdaan van alle kleinere vezels, vervuiling en stof. Daarnaast zijn de vezels vrij van glasvezels en andere toevoegingen. Op aanvraag zijn de analyse gegevens verkrijgbaar.

Vanaf:  330,00

Bekijk prijzen en hoeveelheden

Voordelen Tapijtvezels

  • Bewapening met zand. Door de vezels ontstaat een vezelverbinding met het zand. Hierdoor wordt het zandpakket als het ware bewapend.
  • Stabiliteit en verbeterde waterhuishouding door de toegevoegde snippers. Het product bestaat voor een groot deel uit vezels, maar daarnaast ook uit snippers. De toegevoegde snippers zorgen voor de verbeterde stabiliteit en waterhuishouding.
  • Verbeterde veerkracht en schokabsorptie
  • Zeer duurzaam, biologisch niet afbreekbaar.

Tapijtvezels worden voornamelijk toegepast als het zand meer binding dient te hebben, bijvoorbeeld wanneer het zand niet helemaal aan de eisen voldoet, of voor specifieke toepassingen (zoals springen of longeren) waar veel belasting op het zand komt.

Wist u dat tapijtvezels tevens zijn toegepast in de Olympische bodem van 2012?

Hoeveelheid berekenen

Standaard adviseren wij 3 tot 3,5kg per m2, voor een 20×40 bodem komt dit uit op een streefgewicht van 2400kg. Om de juiste hoeveelheid te berekenen adviseren wij u het oppervlakte van uw rijbodem te vermenigvuldigen met drie.

Tapijtvezels bestellen?

Tapijtvezels worden geleverd in balen a 380kg per stuk. Per pallet kunnen 3 balen worden gestapeld. Levering vindt plaats met een kooiaapvrachtwagen of palletwagen.

Bestel nu Tapijtvezels