Tapijtvezels

Tapijtvezels voor extra stabiliteit en structuur aan uw rijbodem.

Tapijtvezels is een uitermate effectief materiaal om uw rijbodem, op een betaalbare manier, te verbeteren. Door het aanbrengen van de vezels wordt een betere verbinding gemaakt met het zandpakket, het zand wordt als het ware bewapend. Dit verbetert de stabiliteit van uw bodem. De vezels worden voornamelijk toegepast als het zand meer binding dient te hebben. Bijvoorbeeld wanneer het zand niet helemaal aan de eisen voldoet, te zwaar is of te los, of voor specifieke toepassingen (zoals springen of longeren) waar veel belasting op het zand komt.

Vanaf:  330,00
Bekijk product

Voordelen Tapijtvezels

  • Bewapening met zand. Door de vezels ontstaat een vezelverbinding met het zand. Hierdoor wordt het zandpakket als het ware bewapend.
  • Stabiliteit en verbeterde waterhuishouding door de toegevoegde snippers. Het product bestaat voor een groot deel uit vezels, maar daarnaast ook uit snippers. De toegevoegde snippers zorgen voor de verbeterde stabiliteit en waterhuishouding.
  • Verbeterde veerkracht en schokabsorptie
  • Zeer duurzaam, biologisch niet afbreekbaar.

Wist u dat tapijtvezels tevens zijn toegepast in de Olympische bodem van 2012?

Hoeveelheid berekenen

Voor een goede stabiele bodem gaan wij uit van ongeveer 3 tot 4kg per m2 (gemiddeld rekenen wij met 3,5 kilo per m2). Voor een bodem die te los is rekenen we gemiddeld met 4kg per m2. U rekent dus het oppervlakte van uw bodem uit en vermenigvuldigt dit met het aantal kg per m2. De uitkomst is de benodigde hoeveelheid vezels in kilo’s.

Tapijtvezels bestellen?

Tapijtvezels worden geleverd in balen a 380kg per stuk. Per pallet kunnen 3 balen worden gestapeld. Levering vindt plaats met een kooiaapvrachtwagen of palletwagen.