Afwerking & Onderhoud

VOEG & LIJM

TUINAFWERKING

TUINONDERHOUD

Een prachtig aangelegde tuin of oprit is het resultaat van de werkzaamheden, toewijding en aandacht voor detail. Na het creëren van de juiste beplanting, grind split en het plaatsen van terrassen en paden, is het cruciaal om te investeren in de afwerking en het onderhoud van uw buitenruimte. Dit omvat het gebruik van kantopsluitingen, of specifiek onze Cortenstaal borderranden, inveegsplit, lijm voor buiten en voegmortel, die niet alleen bijdragen aan de esthetische waarde van de tuin, maar ook de duurzaamheid en levensduur van de bestrating verbeteren.

Kantopsluitingen:

Kantopsluitingen zijn een onmisbaar element in de tuinafwerking. Ze dienen verschillende doelen, zoals het definiëren van de randen van paden en terrassen, het voorkomen van verspreiding van grind of split, en het beschermen van aangrenzende beplanting. Kantopsluitingen kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, zoals metaal, verzinkt of kunststof. De keuze van het materiaal hangt af van de tuinstijl en persoonlijke voorkeur. Het correct plaatsen en verankeren van kantopsluitingen is essentieel om verzakking en verplaatsing in de toekomst te voorkomen.

Inveegsplit:

Inveegsplit is een belangrijk onderdeel van de afwerking van bestrating en helpt bij het creëren van een strakke en verzorgde uitstraling. Nadat de bestrating is gelegd, wordt inveegsplit in de voegen gestrooid. Dit split fungeert als een soort “voegvulling” en voorkomt dat onkruid tussen de voegen groeit. Het split moet zorgvuldig worden geveegd om gelijkmatig te verdelen en de voegen te vullen. Afhankelijk van de gewenste stijl en kleur van uw tuin, kunt u kiezen uit verschillende soorten split, variërend van klassiek grind tot fijnere grindsoorten.

Steenlijm:

Steenlijm, ook wel bekend als bestratingslijm, is een uitstekende keuze voor het verlijmen van stenen, tegels of blokken. Het wordt vaak gebruikt bij het creëren van verhoogde bloemperken, muurtjes, of als extra ondersteuning voor bestrating. Steenlijm zorgt voor een sterke hechting en voorkomt dat de stenen verschuiven of losraken na verloop van tijd. Het is belangrijk om de juiste steenlijm te kiezen op basis van het materiaal van de stenen en de omgevingsomstandigheden.

Voegmortel:

Voegmortel is essentieel om de voegen tussen bestrating op te vullen en te beschermen. Het voorkomt onkruidgroei, erosie en zorgt voor een strak uiterlijk. Voegmortel is beschikbaar in verschillende kleuren, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw ontwerp past. Het aanbrengen van voegmortel vereist precisie, en het is van belang dat de voegen gelijkmatig worden gevuld en gladgestreken voor een professioneel resultaat.

Afwerking- en Onderhoud producten bestellen?

Zandcompleet levert diverse soorten tuinafwerkings- en onderhoudsproducten gemakkelijk en snel door heel Nederland (en Belgie). Vertrouwd en veilig online besteld en bij u aan huis bezorgd. Heeft u vragen of advies nodig, neem dan contact met ons op. Een deel van ons assortiment is tevens af te halen op onze locatie in Noordhoek (Noord-Brabant).