Veiligheid & Privacy

Veiligheid

Wij vinden het belangrijk dat u veilig bij ons kunt bestellen. Om dit te waarborgen zijn we onder andere lid van een keurmerk en beveiligen we onze website zo goed mogelijk.

Keurmerk

Zandcompleet is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk (bekijk ons certificaat). Dit is sinds 2001 een onafhankelijke brancheorganisatie die de kwaliteit controleert van winkels die producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden.

Het Webshop keurmerk is een privaatrechtelijk keurmerk. De Stichting heeft tot doel consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels. Het Keurmerk betekent dat de aangesloten webwinkel tot dat moment zich contractueel heeft vastgelegd tot naleving van deze Keurmerk-code. Dit betekent onder andere dat Zandcompleet werkt volgens de Algemene Voorwaarden van de Stichting Webshop Keurmerk.

Daarnaast kan de Stichting Webshop Keurmerk en haar geschillencommissie voor u als consument als tussenpersoon fungeren.

SSL Beveiliging  / HTTPS

Onze volledige website beschikt over het SSL Certficiaat / HTTPS. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat uw gegevens niet onderschept kunnen worden.

Privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. In onze privacyverklaring wordt uitgelegd welke persoonsgegevens Zandcompleet van u verzamelt en hoe we deze gegevens gebruiken. Via deze link kunt u de volledige privacy verklaring van Zandcompleet lezen. Of onderstaand de beknopte samenvatting:

Welke gegevens slaan we op?

  • Bij het plaatsen van een bestelling vragen we gegevens op om de bestelling goed te kunnen uitvoeren. We vragen uw voor & achternaam, eventuele bedrijfsnaam, adresgegevens, emailadres en telefoonnummer. Uw IP-adres wordt daarnaast meegegeven bij het plaatsen van een bestelling.
  • Om uw bestelling te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving van Mollie. Wanneer u met iDeal, Bancontact of creditcard betaalt, worden uw gegevens in de administratie van de betaalprovider opgeslagen om de betaling aan uw bestelling te kunnen koppelen. Hierbij krijgt Zandcompleet NIET uw bankrekeningnummer of verdere gegevens te zien. Wij ontvangen enkel de terugkoppeling of de betaling wel of niet gelukt is. Ook terugboekingen van iDeal, Bancontact of creditcard betalingen verlopen via de betaalprovider. Wij hebben dus niet uw rekeningnummer nodig om een bedrag terug te betalen. Indien u via overschrijving betaalt, betaalt u het totaalbedrag rechtstreeks naar de bankrekening van Zandcompleet. Wij zien dan wel uw rekeningnummer en de naamhouder van de rekening. Bij het terugboeken van een order gebruiken wij ditzelfde rekeningnummer.
  • Bij het gebruikmaken van onze webformulieren vragen wij uw naam, emailadres en telefoonnummer. Bij de aanvraag van een gratis proefmonster vragen wij tevens uw adres, zodat wij het proefmonster kunnen versturen per post. Het opgeven van uw telefoonnummer is niet verplicht. Onze webformulieren worden automatisch opgeslagen en gebruikt om u te beantwoorden, maar uw gegevens worden verder niet gebruikt voor andere doeleinden.

Wat doen we met uw persoonsgegevens?

  • Uw persoonlijke informatie zoals afleveradres, emailadres en telefoonnummer worden enkel in het kader van uw bestelling gebruikt. U krijgt dus geen reclame, aanbiedingen of andere ongevraagde communicatie per post of email zonder uw expliciete toestemming. Zonder uw persoonsgegevens is het voor ons onmogelijk om uw bestelling af te leveren. Uw telefoonnummer gebruikt de chauffeur om u voor levering telefonisch te contacten.
  • Uw gegevens worden NOOIT verkocht aan derden. Uw adres en/of telefoonnummer wordt alleen aan een derde partij doorgegeven in het geval van een bestelling waarbij een derde partij betrokken is bij de levering (bijvoorbeeld een transporteur of leverancier). Deze partijen zijn ook verplicht om uw privacy te respecteren en zullen uw gegevens niet verder doorgeven. Wij registreren per bestelling welke derde partij al dan niet betrokken is geweest bij het uitvoeren van uw bestelling.
  • Bij het eventueel plaatsen van een review via onze partner Kiyoh wordt uw emailadres opgeslagen, zodat uw beoordeling geregistreerd en teruggekoppeld kan worden. Het plaatsen van een review is uiteraard vrijblijvend. Kiyoh waarborgt tevens uw privacy.

Cookies en soortgelijke technologieën

Zandcompleet maakt gebruik van cookies (kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden opgeslagen) en soortgelijke technologieën. We gebruiken dit voor het verzamelen van (geanonimiseerde) gegevens. Met cookies kunnen wij onder andere uw voorkeuren en instellingen opslaan; het voor u mogelijk maken om u aan te melden; op interesses gebaseerde advertenties aanbieden; fraude tegengaan; en analyseren hoe onze website presteert.

U kunt voorkomen dat deze tools cookies plaatsen door gebruik te maken van browser plugins als uBlock en Privacy Badger.

Bewaartermijn

Persoonsgegevens worden niet langer bewaard worden dan nodig. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van de belastingdienst voor onze administratie. Indien u bij ons een account aanmaakt op de website dan worden uw gegevens opgeslagen zolang het account actief is. U kunt altijd uw account verwijderen. Uw gegevens worden dan verwijderd.

Verwijderen van gegevens
Als klant heeft en behoudt u het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen uit ons systeem. Hiervoor kunt u schriftelijk per post of per e-mail contact met ons opnemen. Indien u met toestemming met ons gegevens heeft gedeeld, dan blijft ten alle tijden het recht behouden om deze toestemming in te trekken. Uw gegevens worden zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 30 dagen verwijderd.

Bezwaar & klachten

Heeft u bezwaar over het gebruik van uw persoonsgegevens neem dan contact met ons op. Ook bij klachten of andere opmerkingen vernemen wij dat graag. Komt u er met ons niet uit? Dan is het altijd mogelijk om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar in de meeste gevallen helpen wij u graag verder en is het mogelijk uw persoonsgegevens te verwijderen.