Granulight® Paardenbak

v.a. 1.465.00
Bekijk product
 

Innovatief, groen en de totaaloplossing voor de onderlaag van de paardenbak: Granulight®! De opbouw van een paardenbak, ofwel de drainage van een paardenbak vormt de basis van iedere goede bodem. In ons assortiment daarom het innovatieve Granulight®, ijzersterk en zeer goed waterdoorlatend. Slechts 1 onderlaag materiaal voor iedere bodem. Niet alleen dé totaaloplossing voor de onderlaag van de paardenbak of paddock, maar daarnaast ook nog milieuvriendelijk. Granulight® beschikt namelijk over het DUBOkeur® certificaat.

Toepassing Granulight Paardenbak 

Granulight® is lichter dan zand en wordt losgestort geleverd. Een laagdikte van 15 tot 25cm Granulight® wordt geadviseerd (afhankelijk van de wensen en toepassing) Na verspreiding in de paardenbak of paddock is het heel belangrijk dat de Granulight® goed wordt verdicht door middel van walsen of met behulp van een trilplaat. Na verdichting wordt het Granulight® zeer hard, maar nog steeds zeer goed waterdoorlatend. Zo krijgt de rijbak een goede waterdoorlatende laag die daarnaast veel stabiliteit meegeeft aan de toplaag. Na verdichting kunt u de toplaag rechtstreeks op het Granulight® storten.

IJzersterk en zeer goed waterdoorlatend

Door de toepassing van Granulight® zijn diverse drainerende lagen verleden tijd. U heeft voldoende aan enkel de Granulight® (met eventueel een drainagebuis) en een toplaag.

Ook geschikt voor eb- en vloed systeem

Hoeveelheid Granulight 

Voor een rijbak met een afmeting van 20×40 en een laagdikte van 15cm heeft u 120m3 vaste hoeveelheid Granulight nodig. Granulight kent een soortelijk gewicht van 1300kg per m3 bij 90% verdichting. Ofwel is de benodigde hoeveelheid 156ton.

Wat is Granulight®?

  • Goed waterdoorlatend
  • Zeer stabiel
  • Licht ophoogmateriaal
  • Slechts 1 onderlaagmateriaal nodig
  • Gemakkelijk verwerkbaar, plakt, kleeft, rolt of versmeert niet.
  • Groen Label (DUBOkeur®)
  • ISA Sport Certificaat

Granulight paardenbak

Zandcompleet is officiële dealer van Granulight®. Wij kunnen u door heel Nederland en binnen enkele werkdagen voorzien van Granulight®. Wij leveren in volle vrachten a 34 ton per trailer. Is uw locatie niet bereikbaar voor trailers, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Opbouw Paardenbak