Halfverharding

Halfverharding is een relatief harde laag, welke gebruikt kan worden voor tuinpad, oprit of terras. Vroeger kwam je dit vooral tegen bij oude Franse kastelen of openbare parken, maar tegenwoordig zie je het ook steeds vaker gebruikt worden in tuinen, opritten en tuinpaden. Met ons assortiment aan diverse soorten kunt u elke stijl en uitstraling creëren die u wenst.
 

Met halfverharding in uw tuin bent u relatief goedkoop, en makkelijk klaar op het gebied van aanleg en onderhoud. Het is geschikt voor zowel lopen, fietsen, rolstoel en kinderwagen gebruik. Daarnaast is het ook uitstekend geschikt voor glooiend ongelijk terrein. Ofwel is het een super veelzijdige oplossing. 

Wat is Halfverharding?

Halfverharding verwijst naar materialen die de grond bedekken en versterken, maar die meer waterdoorlatendheid en flexibiliteit bieden dan traditionele harde bestrating zoals beton of asfalt. Voorbeelden van materialen zijn Nobre cal, padvast, schelpen, gralux, of gebroken puin. Ook grind en split zijn voorbeelden van halfverhardingen. 

Voordelen

  • Uitstekend te gebruiken bij afwijkende vormen of ongelijk terrein
  • Makkelijk in aanleg en onderhoud
  • Makkelijk te repareren door simpelweg aanvullen van materiaal
  • Milieuvriendelijk keus. Hemelwater wordt met halfverharding via de grond afgevoerd, hierdoor wordt het grondwater niveau op natuurlijke wijze in stand gehouden.

Met halfverharding minder onkruid

Onkruid ontstaat vaak bij materialen die te zacht of een te grove korrel hebben, waardoor relatief veel vocht blijft zitten. De combinatie van water en de open structuur zorgt er namelijk voor dat onkruid gemakkelijk kan ontkiemen. Halfverharding is door de fijne fractie goed te verdichten, waardoor onkruid minder kans krijgt.

Halfverharding bestellen?

Wij leveren een groot assortiment door heel Nederland. Van de standaard materialen tot de meer exclusieve materialen. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een prijs op maat.