Betonzand

Betonzand, ook wel vloerenzand genoemd, is een grove zandsoort. Ten behoeve van de verwerkbaarheid worden er specifieke eisen gesteld aan de korrelopbouw en vorm van het zand. Het is belangrijk dat het zand vrij is van vervuilingen en dat zo weinig mogelijk fijn materiaal (ondermaat) in het zand zit. Betonzand wordt gebruikt voor de productie van o.a betonmortel. Het zand wordt samen met grind en cement bereid tot betonmortel.

Voor betongrind kijkt u bij Boerengrind 4/16 . Tevens is dit zand geschikt voor het maken van cementdekvloeren door de toevoeging van cement.

Let op: Om beton te kunnen maken heeft u naast betonzand, ook grind en cement nodig.

Wat is Betonzand / Vloerenzand?

Betonzand is een zandsoort dat essentieel is voor de aanmaak van beton en vloeren. Het staat ook bekend als vloerenzand vanwege zijn optimale eigenschappen voor de vervaardiging van egale en sterke vloeren. Dit zand zorgt voor de juiste structuur en stevigheid die nodig zijn voor de toepassing om duurzame betonconstructies en vloeren te maken.

Betonzand kopen?

Iedere bouwklus is altijd net wat anders. Wij stemmen onze leveringsmogelijkheden daarom graag af op je persoonlijke wensen en behoeftes. Zo kunnen wij dit zand op de volgende wijze leveren:

  • Betonzand losgestort; perfect voor grotere hoeveelheden, leverbaar vanaf 3m3 losgestort. Levering vindt plaats met een kippervrachtwagen. Snelle levertijden, op werkdagen voor 12.00u besteld, andere werkdag geleverd (indien gewenst). 
  • Bigbag Betonzand; Onze bigbags worden afgevuld tot 1m3 (+/- 1500kg), ideaal voor kleine hoeveelheden of voor projecten waar losgestort storten geen mogelijkheid is. Levering binnen 1-3 werkdagen. 
  • Betonzand 25kg – volle pallet met 50 zakken. Voor als het zand door een huis moet om bij de achtertuin te komen. Of andere projecten waarbij handzaamheid belangrijk is. Levering binnen 1-3 werkdagen. 

Transport & Levering

Al onze producten zijn op voorraad, van goede kwaliteit en snel leverbaar door heel Nederland. Onze pallets en bigbags leveren we daarnaast ook in heel Belgie. Standaard worden onze bigbags en pallets met kooiaaptransport geleverd (mobiele heftruck achterop de vrachtwagen). Of je nu een professional bent in de bouwsector of een doe-het-zelver, ons zand is altijd een goede keuze. 

Na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Geen probleem. Wij helpen je graag verder.
Is dit zand niet wat je zoekt? Bekijk hier ons volledig zand assortiment.