Boomschors

Boomschors wordt veel gebruikt in tuinen om de groei van onkruid beperkt te houden. Uw tuin wordt hierdoor onderhoudsvriendelijker. Het beste wordt een laag van minimaal 8cm aangelegd. Hoe dikker de laag hoe beter het onkruid wordt tegen gegaan.

Schors beschermt de bodem van uw tuin tegen uitdroging en overmatige verdamping in de zomer. In de winter geeft het door de isolerende werking uw planten bescherming tegen de vorst. Naast de functionele eigenschappen geeft schors de tuin ook een decoratieve natuurlijke uitstraling. Tot slot kan het gebruikt worden als valondergrond bij speeltoestellen. Ontdek onze drie premium types: Franse boomschors, Grove Den en Douglas. De Franse schors is van een hogere kwaliteit en kent daardoor een langere levensduur ten opzichte van de Grove Den, de Douglas zit tussen beide soorten in. Naast schors leveren we ook HoutsnippersOok andere grond producten nodig? Kijk dan bij onze tuinaarde producten.

Ontdek onze drie premium types boomschors: 

Franse boomschors
Grove Den
Douglas Boomschors.

Franse Boomschors: Verfijnde Elegantie

Kenmerken:

 • Kleur: Diepbruin met een vleugje rood.
 • Duurzaamheid: Blijft tot wel vier tot zes jaar mooi en functioneel.
 • Toepassingen: Ideaal voor bloemperken, looppaden en decoratieve landschappen.

Beschrijving: De franse schors staat bekend om zijn verfijnde textuur en luxueuze uitstraling. Het is de keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van schoonheid en duurzaamheid.


Grove Den: Robuuste Bescherming

Kenmerken:

 • Kleur: Rijke aardetinten variërend van goudbruin tot diepbruin.
 • Duurzaamheid: Langdurige bescherming met een levensduur van drie tot vier jaar.
 • Toepassingen: Perfect voor speelplaatsen, tuinpaden en grote landschapsgebieden.

Beschrijving: Grove Den is zowel robuust als aantrekkelijk. Het is de ideale keuze voor gebieden die intensiever worden gebruikt of waar meer bescherming tegen de elementen nodig is.


Douglas: De Natuurlijke Allrounder

Kenmerken:

 • Kleur: Betoverende roodbruine tint.
 • Duurzaamheid: Biedt tot vier tot vijf jaar bescherming en schoonheid.
 • Toepassingen: Uitstekend voor onkruidpreventie, bodembedekking en algemene tuindecoratie.

Beschrijving: Douglas combineert de natuurlijke schoonheid van de Douglas-spar met functionaliteit. Het is een geweldige allrounder voor uiteenlopende tuinprojecten.

Meest gestelde vragen

Het beste legt u boomschors in een laagdikte van 8 tot 10cm. Hoe dikker de laag, hoe minder onkruid de kans krijgt om te groeien.

Om de hoeveelheid te berekenen rekent u de oppervlakte uit van het te bedekken stuk en vermenigvuldigt dit maal de gewenste laagdikte in centimeters, ofwel 0.10 voor 10cm of 0.08 bij een laagdikte van 8cm. Voorbeeld: indien u 10m2 wilt bedekken met 10cm schors is de hoeveelheid 10 x 0,10 = 1m3. Het is niet nodig om rekening te houden met de aanwezigheid van de beplanting.

Boomschors is het gehele jaar door aan te brengen. Er is geen specifieke periode waarin de schors het beste kan worden toegepast. Dit geldt voor alle drie de soorten in ons assortiment. 

Het verschil tussen de soorten is voornamelijk het soort boom dat is gebruikt voor de schors. De Franse boomschors is gemaakt van de Pin Maritime en is van hogere kwaliteit. Het heeft daarom een langere levensduur (gemiddeld 4 tot 6 jaar) en mooiere uitstraling. De Douglas boomschors is gemaakt van de den Douglas en zit qua kwaliteit tussen de franse en grove den in. De levensduur is 4-5 jaar. Onze grove den (naaldhout schors) is van de Pin Sylvester en heeft een levensduur van gemiddeld 3 tot 4 jaar. Echter is de Grove Den in aanschaf goedkoper. Welk type boomschors u het beste kan gebruiken is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en budget.

Boomschors kopen?

Beleef de natuurlijke schoonheid van boomschors en transformeer uw tuin vandaag nog. Neem contact met ons op of blader door onze selectie om de perfecte boomschors voor uw tuin te vinden. Wij leveren boomschors in big bag door heel Nederland en Belgie. En doen dat nog snel ook. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags. 

Waarom Boomschors Kopen?

 • Kwaliteitsgarantie: Elke batch wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit en zuiverheid.
 • Deskundig advies: Ons team staat klaar om u te adviseren over de beste producten voor uw specifieke behoeften.

Schors van topkwaliteit in samenwerking met Den Ouden Groep

Ons assortiment is tot stand gekomen in samenwerking met Den Ouden Groep, specialist in het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. Zandcompleet verzorgt het unieke online dealerschap van Den Ouden Groep. Zo bent u verzekerd van grondproducten van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland.