Boomschors wordt veel gebruikt in tuinen om de groei van onkruid beperkt te houden. Uw tuin wordt hierdoor onderhoudsvriendelijker. Het beste wordt een laag van minimaal 8cm aangelegd. Hoe dikker de laag hoe beter het onkruid wordt tegen gegaan.

Schors beschermt de bodem van uw tuin tegen uitdroging en overmatige verdamping in de zomer. In de winter geeft het door de isolerende werking uw planten bescherming tegen de vorst. Naast de functionele eigenschappen geeft schors de tuin ook een decoratieve natuurlijke uitstraling. Tot slot kan het gebruikt worden als valondergrond bij speeltoestellen.

In ons assortiment bieden wij Franse Boomschors (Pinus Maritima) en Boomschors Grove Den aan. De Franse schors is van een hogere kwaliteit en kent daardoor een langere levensduur ten opzichte van de Grove Den. Naast schors levert Zandcompleet ook Houtsnippers.

Meest gestelde vragen over Boomschors

Boomschors hoe dik leggen?
Het beste legt u Boomschors in een laagdikte van 8 tot 10cm.
Hoeveel Boomschors per m2?
Om de hoeveelheid te berekenen rekent u de oppervlakte uit van het te bedekken stuk en vermenigvuldigt dit maal de gewenste laagdikte in centimeters, ofwel 0.10 voor 10cm of 0.08 bij een laagdikte van 8cm. Voorbeeld: indien u 10m2 wilt bedekken met 10cm schors is de hoeveelheid 10 x 0,10 = 1m3.

Boomschors kopen?

Zandcompleet levert schors in big bag door heel Nederland en België. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags.

Liever eerst onze producten zien? Vraag dan een gratis proefmonster aan.

Boomschors van Topkwaliteit in samenwerking met Den Ouden Groep

Ons assortiment schors is tot stand gekomen in samenwerking met Den Ouden Groep, specialist in het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. Zandcompleet verzorgt het unieke online dealerschap van Den Ouden Groep. Zo bent u verzekerd van grondproducten van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland.

logo-den-ouden