Boomschors

Boomschors wordt veel gebruikt in tuinen om de groei van onkruid beperkt te houden. Uw tuin wordt hierdoor onderhoudsvriendelijker. Het beste wordt een laag van minimaal 8cm aangelegd. Hoe dikker de laag hoe beter het onkruid wordt tegen gegaan.

Schors beschermt de bodem van uw tuin tegen uitdroging en overmatige verdamping in de zomer. In de winter geeft het door de isolerende werking uw planten bescherming tegen de vorst. Naast de functionele eigenschappen geeft schors de tuin ook een decoratieve natuurlijke uitstraling. Tot slot kan het gebruikt worden als valondergrond bij speeltoestellen. In ons assortiment kunt u twee soorten boomschors kopen, de Franse Boomschors (Pinus Maritima) en Boomschors Grove Den (Pin Sylvester). De Franse schors is van een hogere kwaliteit en kent daardoor een langere levensduur ten opzichte van de Grove Den. Naast schors levert Zandcompleet ook HoutsnippersOok andere grond producten nodig kijk dan bij onze grond & bodem producten.

Meest gestelde vragen over Boomschors

Boomschors hoe dik leggen?

Het beste legt u Boomschors in een laagdikte van 8 tot 10cm. Hoe dikker de laag, hoe minder onkruid de kans krijgt om te groeien.

Hoeveel Boomschors per m2?

Om de hoeveelheid te berekenen rekent u de oppervlakte uit van het te bedekken stuk en vermenigvuldigt dit maal de gewenste laagdikte in centimeters, ofwel 0.10 voor 10cm of 0.08 bij een laagdikte van 8cm. Voorbeeld: indien u 10m2 wilt bedekken met 10cm schors is de hoeveelheid 10 x 0,10 = 1m3. Het is niet nodig om rekening te houden met de aanwezigheid van de beplanting.

Wanneer boomschors aanbrengen?

Boomschors is het gehele jaar door aan te brengen. Er is geen specifieke periode waarin de schors het beste kan worden toegepast. Dit geldt voor beide soorten schors.

Wat is het verschil tussen Franse Boomschors of Grove Den?

Het verschil tussen beide soorten boomschors is het soort boom dat is gebruikt voor de schors. De Franse boomschors is gemaakt van de Pin Maritime en is van hogere kwaliteit. Het heeft daarom een langere levensduur (gemiddeld 4 tot 6 jaar) en mooiere uitstraling. Onze boomschors grove den (naaldhout schors) is van de Pin Sylvester en heeft een levensduur van gemiddeld 3 tot 4 jaar. Echter is de Grove Den in aanschaf goedkoper. Welk type boomschors u het beste kan gebruiken is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en budget.

Boomschors kopen?

Bij Zandcompleet boomschors kopen in big bag vanuit heel Nederland. Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid big bags. 

Boomschors van Topkwaliteit in samenwerking met Den Ouden Groep

Ons assortiment schors is tot stand gekomen in samenwerking met Den Ouden Groep, specialist in het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. Zandcompleet verzorgt het unieke online dealerschap van Den Ouden Groep. Zo bent u verzekerd van grondproducten van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland.