Straatzand is zand voor bestrating en geschikt als toepassing onder diverse soorten bestrating. Belangrijke eis aan dit zand is dat het goed af te rijen is (afrijen is het uitvlakken m.b.v. een lange lat). In plaats van straatzand spreekt men ook wel over zand voor een zandbed.

Het is belangrijk dat zand wat onder bestrating wordt gebruikt zuiver is en geen leem of klei bevat. Wanneer zand voor bestrating vervuilt is kunnen vlekken ontstaan in het straatwerk.  Mocht u zand nodig hebben voor slechts ophoging of als aanvulling? Kijkt u dan eens bij Ophoogzand.

Vanaf:  135,00

Straatzand bestellen? Voor 12.00u besteld, andere dag geleverd!

Zandcompleet kan Losgestort zand leveren vanaf 2m3, of een Big Bag zand a 1m3. Straatzand is leverbaar binnen 24u, voor 12.00u besteld andere werkdag geleverd. Zand bestellen wordt zo een stuk gemakkelijker.

Liever eerst ons zand zien? Vraag hier een gratis proefmonster aan.

Zand voor Zandbed, hoeveelheid bepalen

Aan te bevelen is om een laagtedikte van c.a. 15-20cm zand aan te brengen. Straatzand, ook wel Zand voor Zandbed genoemd moet u alvorens te bestraten eerst afrijen en verdichten, zodat de bestrating naderhand niet kan verzakken. Het verdichten kunt u het beste doen door middel van een trilplaat. Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel zand u voor uw bestrating nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten.

Let op, voor Straatzand geldt: Houdt er rekening mee dat door het verdichten het zandbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u 15 tot 20% meer straatzand nodig dan in eerste instantie berekend.