Straatzand

Straatzand is het zand dat het meest gebruikt wordt voor bestratingsprojecten. Het wordt om die reden ook wel ‘zand voor bestrating’ genoemd, of ‘zand voor zandbed’. Het zand is geschikt als toepassing onder diverse soorten bestrating, trottoirs en/of terras. Dit zand is dus te vinden onder haast iedere oprit. Of in de tuin voor een tuinpad. Belangrijke eis aan dit zand is dat het goed af te rijen is (afrijen is het uitvlakken m.b.v. een lange lat) en dat het zorgt voor een stabiele en vlakke ondergrond. Dit is belangrijk zodat straatwerk op een later moment niet alsnog verzakt. 

Ga voor zuiver zand

Het is belangrijk dat zand wat onder bestrating wordt gebruikt zuiver is en geen leem of klei bevat. Wanneer zand voor bestrating vervuilt is kunnen vlekken ontstaan in het straatwerk.  Mocht u zand nodig hebben voor slechts ophoging of als aanvulling? Kijkt u dan eens bij Ophoogzand.

Straatzand bestellen?

Iedere bouwklus is altijd net wat anders. Wij stemmen onze leveringsmogelijkheden daarom graag af op je persoonlijke wensen en behoeftes. Straatzand wordt meestal gewonnen uit zandgroeven of rivierbeddingen. De kwaliteit en eigenschappen kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de bron. 

Straatzand nodig? Helemaal in ons straatje! Levering kan zo:

  • Straatzand losgestort; perfect voor grotere hoeveelheden, leverbaar vanaf 5m3 losgestort. Levering vindt plaats met een kippervrachtwagen. Snelle levertijden, goede prijs. Op werkdagen voor 12.00u besteld, andere werkdag geleverd (indien gewenst). 
  • Bigbag Straatzand; Onze bigbags worden afgevuld tot 1m3 (+/- 1500kg), ideaal voor kleine hoeveelheden of voor projecten waar losgestort storten geen mogelijkheid is. Levering binnen 1-3 werkdagen. 
  • Straatzand 25kg – volle pallet met 50 zakken. Voor als het zand door een huis moet om bij de achtertuin te komen. Of andere projecten waarbij handzaamheid belangrijk is. Levering binnen 1-3 werkdagen. 

Hoeveel zand heb ik nodig?

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte.  Om te weten hoeveel zand u voor uw bestrating nodig heeft rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2 weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. 

Let op, voor zand geldt: Houdt er rekening mee dat door het verdichten het zandbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u 15 tot 20% meer zand nodig dan in eerste instantie berekend.

Zand voor Zandbed – Hoeveelheid

Aan te bevelen is om een laagtedikte van c.a. 15-20cm zand aan te brengen. Zand voor bestrating, ook wel Zand voor Zandbed genoemd moet u alvorens te bestraten eerst afrijen en verdichten, zodat de bestrating naderhand niet kan verzakken. Het verdichten kunt u het beste doen door middel van een trilplaat. 

Toch nog vragen? Of hulp nodig? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder. Of bestel direct online.