Grindplaten & Splitplaten

Grindmatten (ook wel grindplaten genoemd) helpen het grind / split op de juiste plaats te houden. De honingraatstructuur zorgt ervoor dat het split of grind niet zal verplaatsen en stabiliseert. Door het gebruik van deze grindplaten voorkomt u dat split of grind wordt weggereden of dat er diepe sporen ontstaan. In ons assortiment bieden we zowel de standaard grindmatten als een variant met anti-worteldoek. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. En het mooie is dat het eenvoudig zelf aangelegd kan worden. 

Grindplaten Leggen

De aanleg van grindplaten is eenvoudig en zelf uit te voeren. Voordat u de grindmat kunt toepassen dient u te zorgen voor een gestabiliseerde fundering (bv van zand of gebroken puin). Indien gewenst kan anti-worteldoek aangebracht worden. Hierover kunt u de matten leggen. Door de structuur kunnen deze eenvoudig in elkaar geschoven worden. Vast zetten is niet nodig. Op deze manier kunnen ze rek en krimp van temperatuurwisseling beter opvangen. Na het aanbrengen van de grindmatten kunt u het split of grind aanbrengen op de platen. Zorg dat het split of grind de volledige grindmat bedekt (+/- 3 tot 5 cm erboven). 

Bij het gebruik van grindmatten kan de gewenste splitsoort niet groter zijn dan 22mm, of 32mm bij de toepassing van grind.

Grindmatten Kopen?

Zandcompleet levert grindplaten in de kleuren zwart en wit op pallet door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. We hebben twee varianten in assortiment. De mat met anti-worteldoek eraan vast bevestigd en de variant zonder anti-worteldoek. Wilt u een aangepaste of grote hoeveelheid afnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en aangepaste tarieven. 

Tip: Ga je een gazon aanleggen, vergeet dan niet om mollengaas mee te bestellen!