Grindmatten & Splitplaten

Grindmatten (ook wel grindplaten genoemd) helpen het grind / split op de juiste plaats te houden. De honingraatstructuur zorgt ervoor dat het split of grind niet zal verplaatsen en stabiliseert. Door het gebruik van deze grindplaten voorkomt u dat split of grind wordt weggereden of dat er diepe sporen ontstaan. In ons assortiment bieden we zowel de standaard grindmatten als een variant met anti-worteldoek. Beide varianten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. En het mooie is dat het eenvoudig zelf aangelegd kan worden. 

Grindplaten Leggen

De aanleg van grindplaten is eenvoudig en zelf uit te voeren. Voordat u de grindmat kunt toepassen dient u te zorgen voor een gestabiliseerde fundering (bv van zand of gebroken puin). Indien gewenst kan anti-worteldoek aangebracht worden. Hierover kunt u de matten leggen. Door de structuur kunnen deze eenvoudig in elkaar geschoven worden. Vast zetten is niet nodig. Op deze manier kunnen ze rek en krimp van temperatuurwisseling beter opvangen. Na het aanbrengen van de grindmatten kunt u het split of grind aanbrengen op de platen. Zorg dat het split of grind de volledige grindmat bedekt (+/- 3 tot 5 cm erboven). 

Bij het gebruik van grindmatten kan de gewenste splitsoort niet groter zijn dan 22mm, of 32mm bij de toepassing van grind.

Meest gestelde vragen over Grindmatten

Een grindmat is een kunststof rooster dat wordt gebruikt om grind op zijn plaats te houden, waardoor verzakkingen en spoorvorming voorkomen. Ze worden vaak gebruikt op opritten, paden, parkeerplaatsen en in tuinen.

Ja, de grindmatten van Easygravel® kunt u gemakkelijk met een zaag met fijne vertanding of slijpschijf afkorten, of een hoek uitzagen om zo een mooi strak en passend resultaat te krijgen.

Bereid de ondergrond voor door deze te egaliseren en eventueel te voorzien van een laagje zand. Leg de grindmatten op de voorbereide ondergrond. Vul de matten met grind, zorg ervoor dat het grind goed verdeeld is en de mat volledig bedekt. Het liefst nog een paar centimeter er boven, zodat je rooster structuur niet ziet.

Het beste is om grind of split met een grootte van 8-16 mm te gebruiken, omdat dit goed in de mat past en voldoende stabiliteit biedt.

Grindmatten kunnen vrij eenvoudig zelf geïnstalleerd worden als je basiskennis hebt van tuinieren of bestrating. Voor grote oppervlakken of specifieke eisen kan het raadzaam zijn een professional in te schakelen.

Dit hangt af van de dikte van de laag die je wilt aanbrengen, maar een minimale laagdikte van 5-6 cm is wel aanbevolen. Voor een grindmat van 1 vierkante meter heb je dan ongeveer 75-100 kg grind nodig.

De grindmatten zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn zelf ook recyclebaar. Daarnaast bevorderen ze de waterafvoer, wat goed is voor de grondwaterhuishouding.

Easygravel 3XL grindmatten zijn duurzaam en van hoge kwaliteit kunnen tot 20 jaar of langer meegaan dan de goedkopere varianten.

 

Grindmatten Kopen?

Zandcompleet levert grindplaten in de kleuren zwart en wit op pallet door heel Nederland binnen 1-3 werkdagen. We hebben twee varianten in assortiment. De mat met anti-worteldoek eraan vast bevestigd en de variant zonder anti-worteldoek. Wilt u een aangepaste of grote hoeveelheid afnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en aangepaste tarieven. 

Tip: Ga je een gazon aanleggen, vergeet dan niet om mollengaas mee te bestellen!