Zand

Hoeveel zand heb ik nodig voor mijn rijbak?
Gemiddeld rekenen wij met een toplaag van 15cm verdicht. Om de hoeveelheid te berekenen rekent u met lengte x breedte x dikte (ofwel 0.15). Om effectief 15cm over te houden dient u de uitkomst nog met 15-20% te vermenigvuldigen. Zand klinkt namelijk altijd nog in. Voor een 20x40 bodem en een laagdikte van 15cm komt u daarmee uit op een benodigde hoeveelheid van 144m3.
Beschikken de zandproducten over een productcertificaat?
Al onze Zand & Grond producten beschikken over een productcertificaat, wat inhoudt dat deze producten geen verontreiniging bevatten (KIWA Certificering). Op deze manier loopt u geen risico vervuilde producten toe te voegen aan uw grond. Op aanvraag is tevens een zeefanalyse beschikbaar.
Hoe wordt het zand geleverd?
Losgestort Zand wordt met een kippervrachtwagen of trailer geleverd, afhankelijk van de hoeveelheid en de bereikbaarheid van de locatie. Onze planner zal in overleg het juiste transport inzetten.
Wat is de levertijd van het zand?
Standaard is levering binnen 24u mogelijk. Bij grote hoeveelheden dient u rekening te houden met een levertijd van 1-3 werkdagen. Wij proberen onze levering zo goed mogelijk af te stemmen op uw planning.

Stabiliteitverbeteraars

Hoeveel polyvlokken / tapijtvezels heb ik nodig voor mijn paardenbak?
Voor een goede stabiele bodem gaan wij uit van ongeveer 2,5 tot 3,5 kg per m2 (gemiddeld rekenen wij met 3 kilo per m2). U rekent dus het oppervlakte van uw bodem uit en vermenigvuldigt dit met 3. De uitkomst is de benodigde hoeveelheid polyvlokken of tapijtvezels in kilo’s.20x40 bodem: 2400kg. 20x60 bodem: 3600kg.
Zijn de polyvlokken / tapijtvezels vrij van schadelijke stoffen?
Ja, Onze polyvlokken en tapijtvezels zijn geanalyseerd en vrij van schadelijke stoffen, onderzocht door onafhankelijk test laboratorium. Analyse resultaten zijn op aanvraag beschikbaar.
Kan ik polyvlokken / tapijtvezels afhalen?
Afhankelijk van onze voorraad is afhalen op onze locatie in Noordhoek (West-Brabant) mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden: 0168-404431.
Is sproeien / bewateren nog nodig na de toevoeging van een stabiliteitverbeteraar?
Ja, een stabiliteitverbeteraar verbetert de waterhuishouding, maar helemaal vrij van bewateren bent u niet. Een zandpakket dient altijd een hoeveelheid water te hebben om stabiliteit te bieden. Alle zandproducten die uitgedroogd zijn verliezen hun binding.
Hoe zit het met het afvoeren van mijn toplaag met een stabiliteitverbeteraar bij het beëindigen van mijn hobby?
Er zijn diverse mogelijkheden na het beëindigen van uw hobby, zoals het afvoeren van de toplaag, of de toplaag aanbieden als 2e hands. Waar 1 paardenliefhebber stopt, start wellicht een andere. Er zijn in het land ook mogelijkheden om het zand te zuiveren van eventuele toevoegingen zoals polyvlokken.

Bestellen & Betalen

Is telefonisch bestellen mogelijk?
Indien u liever telefonisch besteld in plaats van via de webwinkel is dat geen probleem. U kunt via 0168-404431 contact met ons opnemen. Onze medewerkers nemen graag uw bestelling aan. Opvolgend ontvangt u een factuur welke u via overschrijving kunt betalen.
Welke betalingsvormen zijn mogelijk?
Zandcompleet ondersteunt de volgende betaalwijze: Ideal en overschrijving per bank. Indien u producten komt afhalen is enkel contant betalen mogelijk.
Zijn de vermeldde prijzen in- of exclusief BTW?

Alle vermelden prijzen in onze webwinkel zijn inclusief 21% BTW.

Service

Kunt u mij adviseren?
Jazeker, wij hebben ruim 30 jaar ervaring in alles op het gebied van bodem. U kunt contact met ons opnemen voor het stellen van uw vragen, zowel telefonisch als per email. Daarnaast schrijven wij met regelmaat informatieve artikelen omtrent paardenbodems. U kunt deze hier bekijken. Daarnaast hebben wij een e-book geschreven met alle informatie omtrent de aanleg, onderhoud en praktijkcasussen. Het E-book is hier te bestellen.
Ik heb vragen over mijn huidig zand?
Het is mogelijk om ons vrijblijvend naar uw zand te laten kijken. U kunt een flinke hand zand naar ons toesturen. Door onze jarenlange ervaring in zandproducten kunnen wij aan de structuur van de zandkorrels zien in hoeverre uw zand geschikt is en wat potentiële oplossingen zijn voor ongeschikt zand. Bekijk onze advies pagina voor meer informatie.
Kunt u ook de volledige aanleg verzorgen?
Nee, Zandcompleet levert alles op het gebied van paardenbodems door heel Nederland. Loonwerkzaamheden voeren wij echter niet uit.