Metselwerk

Metselzand

Metselzand, wordt gebruikt voor het maken van metselmortel en ook voor enkele betonmortels. Dit zand wordt ook wel scherpzand genoemd. Het is volledig gezoet zand afkomstig uit de rivieren in het Nederlands-Duits grensgebied. Het zand wordt gezeefd op een fractie van 0/2mm. De grootte, de hoekige vorm en de hardheid van de korrel maakt het uitstekend geschikt voor mortelen. Metselzand legt daarom een goede basis voor nieuwe muren of funderingen.

Toepassing bigbag metselzand

Bereiding metselmortel

Voor de bereiding van metselmortel mengt u 1 deel metselcement met 3,5 deel zand en voeg hieraan water toe totdat een homogeen mengsel ontstaat. De metselspecie dient binnen 2 uur verwerkt te worden. Kleine hoeveelheden mortel kunnen klaar gemaakt worden in een metselkuip. Grote hoeveelheden mortel kunt u beter mengen met een betonmolen, dat maakt het een stuk makkelijker.

Hoeveel metselzand per m2 metselwerk

Hier is geen exacte standaard formule voor. Het is afhankelijk van de steengrootte, het soort steen, de dikte van de mortel en de werkwijze. Op basis van al deze factoren wordt de hoeveelheid mortel bepaalt. Er zijn wel wat standaard vuistregels:

  • Halfsteensmuur: circa 30-35 liter per m2 metselmortel
  • Steensmuur: circa 60 tot 70 liter per m2 metselmortel

Uiteraard is de voegdikte nog van invloed op de benodigde hoeveelheid mortel.

Metselzand: Verpakking

Zandcompleet levert een bigbag metselzand in slechts enkele werkdagen door heel Nederland & België in de volgende verpakkingen;

Verpakking:
– 1m³ Bigbag (1500kg)

Andere opties:
– Metselzand losgestort, vanaf 5m3
25kg zakken, per volle pallet 

Bigbag metselzand Bestellen | Wij leveren:

  • Binnen 1 tot 3 werkdagen door heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden).
    Transportkosten bedragen slechts eenmalig € 45,- per bestelling, ongeacht de hoeveelheid.
  • Bij u voor het huis aan de straatzijde.
    Zodat u gelijk aan de slag kunt. Eventueel kan de kooiaap of pompwagen een klein stukje verhard rijden voor plaatsing op de oprit.
  • Op een werkdag naar keuze.
    Specifieke werkdag voor levering in gedachten? Ook geen probleem, geef dit minimaal 2 werkdagen van te voren aan ons door en wij stemmen onze planning af op uw wensen. Vanzelfsprekend doen we dit zonder meerkosten.

Extra informatie

Gewicht 1500 kg
Verpakking

Big Bag

Fractie

0/2

Toepassing

Metselwerk

Metselzand, Bigbag 1m3 (1500kg)

Prijs: incl. btw, excl. eenmalige transportkosten á € 45,-
Levering binnen 1 – 3 werkdagen
Transport: Kooiaap transport

109.95

Leveringsvorm
Snelle levering in heel Nederland
Klanten geven ons een 9.2
Lid van Webshop Keurmerk
Betaal veilig

Formaat

Bekijk de onderstaande afbeelding om de grootte van de stenen, kiezels en zand te zien in verhouding tot een creditcard.

Size info image

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid