Schelpen isolatie, een natuurlijke isolatie

Schelpen isolatie

Schelpen kunnen worden gebruikt als isolatiemateriaal, omdat ze een goede thermische en akoestische isolatie bieden. Dit komt doordat schelpen een luchtlaag bevatten die warmte vasthoudt en geluid dempt. Schelpenisolatie wordt vaak gebruikt in woningen en gebouwen om de temperatuur te reguleren en geluid te dempen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat schelpenisolatie niet geschikt is voor elk type bouwproject. Overleg met een professional voordat je besluit om dit soort isolatie te gebruiken. Schelpenisolatie kan ook duurder zijn dan andere soorten isolatie. Vergeet dus ook niet de kosten/baten analyse, voordat je een beslissing maakt.

Voordelen van schelpen isolatie

Er zijn verschillende voordelen van schelpenisolatie, waaronder:

  1. Goede thermische isolatie: Schelpen bevatten een luchtlaag dat warmte vasthoudt. Dit kan helpen om de temperatuur in een gebouw te reguleren en energie te besparen.

  2. Goede akoestische isolatie: Schelpen kunnen ook helpen om geluid te dempen, wat kan leiden tot een rustiger en comfortabele leefomgeving.

  3. Duurzaam en milieuvriendelijk: Schelpen zijn een natuurlijk en duurzaam materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled en opnieuw gebruikt. Ze zijn ook biologisch afbreekbaar en hebben geen negatieve impact op het milieu.

  4. Brandveilig: Schelpen zijn niet brandbaar en kunnen dus helpen om een gebouw veiliger te maken.

  5. Eenvoudig te installeren: Schelpenisolatie kan gemakkelijk worden geïnstalleerd door middel van spuitgieten of het plaatsen van rollen of platen. Dit kan helpen om de installatietijd te verkorten en de kosten te verlagen.

Schelpen isolatie toepassing

Schelpenisolatie wordt meestal gebruikt om de temperatuur en geluid te reguleren in woningen en gebouwen. Het kan worden toegepast op verschillende delen van een gebouw, zoals de muren, vloeren en plafonds. Schelpenisolatie kan ook worden gebruikt voor het isoleren van leidingen, kanalen en andere constructie-elementen. Overleg altijd met een professional of schelpenisolatie ook voor jouw project de beste keuze is. 

Bestel direct je schelpen in bigbag of per handige volle pallets met zakgoed

v.a. 135.00
Bekijk product

Schelpen isolatie doe-het-zelf

  1. Zorg ervoor dat je de juiste schelpen koopt en dat je genoeg hebt om de kruipruimte te vullen.

  2. Maak de kruipruimte schoon en droog voordat je begint met het vullen met schelpen.

  3. Vul de kruipruimte met een laag schelpen en verdeel ze gelijkmatig.

  4. Voeg indien nodig nog een laag schelpen toe om de kruipruimte volledig te vullen.

  5. Controleer regelmatig schelpen in de kruipruimte en voer indien nodig onderhoud uit om ervoor te zorgen optimaal blijven isoleren.

Andere toepassingen schelpen 

Schelpen zijn multifunctioneel. Ook weleens aan andere toepassingen gedacht? Schelpen, 4 toepassingen waar je niet aan had gedacht

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid