Schelpen, de toepassingen

Schelpen bestellen?

Schelpen zijn een natuurproduct veelal afkomstig van eigen bodem.  Maar voor welke toepassing kunnen we schelpen eigenlijk gebruiken?

Schelpen TuinpadSchelpen Tuinpad

Schelpen kunnen uitstekend worden toegepast in de tuin als Schelpen Tuinpad, halfverharding of borders, zowel voor de sier als met een functie. Zelfs schelpen toepassen in fijnmazige schanskorven wint aan populariteit. De waterdoorlatende eigenschappen van schelpen zorgen er namelijk voor dat deze ook gebruikt kunnen worden in de tuin als drainerende laag. Niet alleen de waterdoorlatende eigenschap is een pre voor de tuin, ook de kalk (waarvan een schelp bestaat) vinden tuinen erg prettig. Op het moment dat de schelp in aanraking komt met water zal de schelp de kalk langzaam afgeven richting de bodem.

De Schelpen kunnen zowel gebruikt worden als toplaag in borders of bloembakken, door de toevoeging van schelpen droogt de ondergrond minder snel uit en biedt het daarnaast een isolerende werking in de winter.

Schelpen kruipruimte

Niet alleen in de tuin vinden schelpen een veelgebruikte toepassing, ook in huis en dat met name onder het huis worden schelpen veelal toegepast. De toevoeging van schelpen in de kruipruimtes heeft als functie om de kruipruimte vochtvrij te houden. Doordat schelpen uit kalk bestaan bieden deze prima een vocht isolerende werking. Schelpen gebruiken voor de kruipruimte? Een minimale laagdikte van 30cm wordt hierbij aanbevolen.

Bestel nu een Big Bag Schelpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *