Split als halfverharding

split als halfverharding

Door de hoekige structuur van Split wordt dit breuksteen graag toegepast als stijlvolle verharding voor oprit of parkeerplaats. Echter is niet ieder splitsoort geschikt als (half)verharding. Voor het kiezen van het juiste split voor de oprit of parkeerplaats is de steensoort de doorslaggevende factor. De volgende steensoorten zijn voldoende hard als toepassing voor de oprit of parkeerplaats. Het split zal niet vergruizen onder de belasting.

Split als Halfverharding

Om split te kunnen toepassen als halfverharding is de onderlaag waarop het split wordt aangebracht even belangrijk. Allereerst dient u ervoor te zorgen dat de onderlaag geëgaliseerd is tot de gewenste diepte. Om vervolgens uw onderlaag voldoende hardheid mee te geven voor belasting zodat geen insporing meer kan voorkomen. Indien uw huidige onderlaag hard genoeg is kunt u het split direct toepassen. Is uw huidige onderlaag onvoldoende hard adviseren we een laag van +/- 10 cm Gebroken Puin voor normale belasting (personenauto’s) voor zwaardere belasting en vrachtverkeer wordt een laagdikte van 15-20cm Gebroken Puin aangeraden.

Splitplaten

Na de aanleg van de onderlaag kan er voor worden gekozen om Splitplaten toe te passen. Splitplaten hebben het voordeel dat het toegepaste split op zijn plaats blijft en spoorvorming niet kan ontstaan. Het split wordt gestabiliseerd door de splitplaten.

Laagdikte Split Oprit / Parkeerplaats

Tot slot adviseren we een laagdikte van +/- 5cm Split als Halfverharding. Hoe dikker de laag split of grind, hoe lastiger de oprit of parkeerplaats begaanbaar is. Ook de fractie is van belang. De meest gebruikte fractie is 8/16.

Bestel direct split, zodat je direct aan de slag kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *