Verschil tussen zout & zoet zand

Levering Paardenbakzand

Kort samengevat is het verschil tussen zoet en zout zand simpel. Zoet zand is gewonnen uit zoetwater, zoals rivieren, daar waar zoutzand gewonnen is uit de zee. In de toepassing van zand kan het wel degelijk verschil maken of u gebruikt maakt van zout of zoet zand. Zout zand kan er namelijk voor zorgen dat straatwerk eerder verkleurt door het zout.

Met name voor de toepassing van zand onder natuursteen is het belangrijk dat u zoet zand toepast. Het zout in zoutzand zorgt voor verkleuring van uw natuursteen (witte kringen).

Het is belangrijk dat u precies weet voor welk doel u zand gaat bestellen. De specifieke eigenschappen van een zandsoort moeten immers aansluiten bij de uiteindelijke toepassing. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘welk zand heb ik nodig?

2 reacties op “Verschil tussen zout & zoet zand

  1. Rino zegt:

    Nee; nooit geen zout gebruiken , oftewel geen materialen die zout bevatten. Je ziet vaak die witte uitslag op muren. Dat is geen kalk maar zijn zouten. Zouten in je specie zullen in je stenen trekken. Daarnaast kan het ook gaan scheuren vanwege verschil in uitzetting van diverse materialen.

  2. Hamericor zegt:

    Vraag: kun je zand van het strand gebruiken om een muurtje te metselen of trekt het zout in het zand teveel vocht aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid