Grind Reinigen in 3 stappen

Grind reinigen

Vele tuinpaden, opritten of terrassen met grind raken door de jaren heen vervuild en krijgen last van een groene aanslag op de stenen. Wilt u uw oude grind zijn uitstraling weer terug geven? Dan zijn er gespecialiseerde bedrijven die zich richten op het reinigen van oud grind.  Maar wilt u zichzelf deze kosten besparen dan kunt u het ook uitstekend zelf doen in een aantal eenvoudige stappen met behulp van een betonmolen en een tuinslang.

Zelf reinigen oud grind of split

Reinig uw grind in 3 simpele stappen.

Stap 1. Verwijderen oude grind- of splitlaag 

Verwijder het oude grind met behulp van een schep van het oppervlak en leg het op een hoop. Indien u gebruik maakt van anti-worteldoek krijgt u tevens de kans om ook dit te reinigen met een hogedrukspuit of tuinslang. 

Stap 2. Reinigen van het grind met behulp van een betonmolen 

Laat de betonmolen draaien en schep hierin al draaiende een hoeveelheid grind in. Spuit vervolgen met de tuinslang water in de betonmolen en laat het geheel 10 tot 15 minuten draaien. Door de scheurende werking wordt het vuil van het grind verwijderd. 

Stap 3. Gereinigde grind terugplaatsen 

Als het grind voldoende gereinigd is kantelt u het grind in een kruiwagen. In de kruiwagen spuit u het grind af tot al het laatste losse vuil is verwijderd. Hierna is het grind weer als nieuw en kunt u het terug plaatsen. Met behulp van een hark kunt u het grind weer mooi egaal harken. (Pas op: indien anti-worteldoek onder het grind ligt, kijk dan uit dat u met de hark niet het antiworteldoek beschadigt)

Extra grind of split voor aanvullen van de oude laag?

Heeft u grind of split nodig om uw oude laag aan te vullen of op te hogen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment grind en split, welke we tegen een scherpe prijs bij u kunnen afleveren in Big Bag Split of Big Bag Grind (enkele soorten grind bieden wij tevens losgestort aan).

6 reacties op “Grind Reinigen in 3 stappen

  1. M. Vliegen zegt:

    Wij hebben vervuild grind op het plat dak. Waar kan ik het vervuild water laten? Kan dat in het oppervlakte water of de regenafwatering?

  2. Nancy Swart zegt:

    Wij hebben een behoorlijke berg grind die schoongemaakt moet worden. Jullie noemen in het stukje grind reinigen dat er gespecialiseerde bedrijven zijn die dat doen. Heeft u daar misschien ook een naam van ? Dank u wel ! Vriendelijke groeten, Nancy Swart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid