Hoeveel grind heb ik nodig?

Mediteranea Split

Als u uw (voor)tuin, oprit of erf wilt voorzien van grind is het noodzakelijk om te weten hoeveel grind u nodig heeft. Het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid grind is vrij eenvoudig.

Hoeveel grind heb ik nodig?

Allereerst meet u de lengte van het oppervlak op wat u wilt bedekken met grind (bijvoorbeeld 4 meter lang). Hetzelfde doet u met de breedte (bijvoorbeeld 5 meter breed). U kunt nu het oppervlak berekenen, namelijk lengte x breedte. In ons voorbeeld 4 x 5 = 20m2. Tot slot dient u nog te weten met welke hoogte u het grind in de tuin wilt opvullen. Standaard is een laagdikte van 5cm. Om de te bestellen hoeveelheid te weten rekent u dus de inhoud uit, ofwel lengte x breedte x hoogte. In ons voorbeeld 4 x 5 x 0,05 = 1m3.

Hoeveel grind per vierkante meter

Onze big bags zijn leverbaar in 3 hoeveelheden, 1m3, 0,7m3 en 0,5m3, afhankelijk van het product bieden wij op onze website de beschikbaarheid aan. Standaard hanteren wij de volgende vuistregel voor de hoeveelheid grind per vierkante meter:

  • 1m3 Grind of Siersplit is voldoende voor +/- 20m2
  • 0,7m3 Grind of Siersplit is voldoende voor +/- 14-15m2
  • 0,5m3 Grind of Siersplit is voldoende voor +/- 10m2.

Bovenstaande hoeveelheden gaan uit van een standaard laagdikte van 5cm. Een dunnere laag grind of split geeft het risico dat de onderlaag zichtbaar blijft. Bij een veel dikkere laag grind of siersplit wordt het grind onprettig om te belopen of om op te rijden. Wil je weten wat het verschil is tussen grind en split. Lees het in onze blog hierover.

Bestel direct uw grind of split, zodat u snel aan de slag kunt!