Carrara Grind Reinigen – 3 tips om Carrara Grind wit te houden

Carrara Grind

Carrara Grind of Keien, prachtig marmer gesteente en kalkachtig wit uit het beroemde Massa Carrara gebied in Italië. Prachtig wit…. toen u het kocht. Ondertussen ligt het grind al een tijdje in de tuin en ziet u het prachtig wit steeds meer vervagen naar mossig groen.

Witte Carrara Stenen – De beste plek bepalen

Allereerst, Carrara grind houdt van de zon (net als al het andere marmer gesteente). Het Carrara blijft dan ook het mooiste wit in de zon. Veel zon en weinig vocht is de beste plek. Algen houden namelijk van vochtige en donkere plaatsen. Ook het toepassen van anti-worteldoek ondersteunt om het grind minder groen te laten worden (minder direct contact met de grond).

Tip 1: Kies de meest zonrijke plaats om het Carrara toe te passen

Onderhoud witte keien

Om het witte grind zo wit mogelijk te houden is regelmatig onderhoud aan te raden. Hark het grind om iedere keer een ander deel van het steentje bovenop te leggen. Zonlicht helpt groene aanslag voorkomen en door het harken wisselen de steentjes continu van positie en blijft zoveel mogelijk van het grind wit.

Tip 2: Hark het grind regelmatig

Carrara grind reinigen – Groene Aanslag verwijderen

Groene Aanslag Reiniger

Heeft het allemaal niet geholpen en is uw grind toch voorzien van groene aanslag? Geen paniek, ook dit kan weer verwijderd worden zonder urenlang schrobben met een borstel. Met Groene aanslag reiniger (of de diverse huis- tuin- en keukenmiddeltjes) kunt u eenvoudig de groene aanslag van het grind verwijderen.

Tip 3: Groene aanslag verwijderen met groene aanslag reiniger