Basalt Siersplit – Het meest populaire siersplit

Basalt siersplit

Donkergrijs, stijlvol, passend bij iedere tuin en een hard gesteente dat zijn de kern eigenschappen van Basalt Siersplit. Het in Duitsland gewonnen siersplit is vulkanisch gesteente. Hierdoor is het kei hard en geschikt voor iedere vorm van belasting. Van parkeerplaats, tot oprit of als siersplit in uw tuin, Basalt Split heeft het allemaal.

Voordelen Basalt Siersplit

 • Passend bij iedere tuin; Grijs siersplit is het meest verkochte grind of split. De grijze kleur maakt het goed toepasbaar in iedere tuin. Onafhankelijk van tuintrends geeft het basalt split altijd een luxueuze uitstraling aan uw tuin en is het goed te combineren met diverse stijlen.
 • Kleurvast; Basalt siersplit is kleurvast. Hierdoor oogt het siersplit na vele jaren nog even mooi. Basalt Siersplit is het meest donkere grijze split in zijn soort.
 • Gunstig geprijsd; Naast de eigenschappen van Basalt Siersplit kent het nog een groot voordeel en dat is dat het gunstig geprijsd is.

Leverbaar in iedere fractie

Door de populariteit van Basalt Siersplit is dit siersplit leverbaar in maar liefst 8 fracties (maatvoering). Daarnaast is het zelfs verkrijgbaar als breuksteen ter opvulling van bijvoorbeeld schanskorven of als sierstenen rondom een waterpartij of looppad, hiervoor hebben we twee verschillende maten. Dit maakt Basalt Siersplit maar liefst verkrijgbaar in 10 verschillende fracties:

 • Basalt Split 2/5
 • Basalt Split 2/8
 • Basalt Split 5/8
 • Basalt Split 8/11
 • Basalt Split 8/16 – meest verkocht!
 • Basalt Split 11/16
 • Basalt Split 16/32
 • Basalt Split 50/80 – breuksteen / sierstenen

De fractie geeft een indicatieve zeefmaat van het gesteente aan. Ofwel bevat de fractie Basalt Split 8-16, steengroottes variërend van 8 tot 16mm.

Hoeveel Basalt Split per m2?

Standaard wordt een laagdikte van 5cm Basalt Split per m2 aangehouden. Dat betekent dat u met een big bag van 1m3 een oppervlakte van 20m2 kunt bedekken met Basalt Siersplit. Een big bag van 0,5m3 is voldoende voor een oppervlakte van +/- 10m2. Overtuigd van dit veelzijdige en mooie siersplit?

 
Liever op zoek naar iets exclusiever split, maar wel in een grijs tint? Kijk dan ook eens bij Grijs grind / Ghedi Grey

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid