Wit Grind – De mooiste soorten voor jouw tuin

Crystal White Grind

Wit grind of split geeft een moderne uitstraling aan de tuin of oprit. Het wit grind zorgt voor een mooie basis kleur om diverse gedeeltes bij elkaar te brengen. Daarnaast kleurt het witte grind of split uitstekend bij antraciet gesteente. In ons assortiment bieden wij diverse soorten wit grind aan en wit split.

Het verschil tussen grind en split is de afronding. Grind is rond gesteente en split is hoekig (daardoor stabieler dan grind).

Assortiment Wit Grind

Soorten Wit Grind
Carrara Grind (links), Crystal White (links midden), Wit grind (rechts midden), Lichte Berggrind (rechts)

Ons assortiment Wit grind bestaat uit vier verschillende soorten:

  • Carrara Grind – Het Carrara grind is wellicht het meest bekende wit grind. Zowel verkrijgbaar als grind en split. Het beroemde witte grind is afkomstig uit de Massa Carrara groeve in Italie en is marmer gesteente. Carrara voelt zich het best thuis op een zonnige plaats, in de schaduw krijgt dit gesteente gemakkelijk groene aanslag.
  • Crystal White Grind is net als Carrara een marmer gesteente, maar dan een stuk voordeliger. Crystal white heeft zoals de naam al verklapt een kristalachtige schittering en kleurt in tegenstelling tot het Carrara minder snel groen.
  • Wit rivieren grind – Riviergrind is het meest toegepaste grind voor grote oppervlakten, zoals oprit of (boeren)erf. Wit riviergrind is overwegend wit. Ofwel bevat dit grind ook diverse andere (donkere) kleuren, zoals grijs en zwart.
  • Lichte Berggrind – Dit grind is vergelijkbaar met het riviergrind, maar dan met meer wit / beige gesteente.

Assortiment Wit Split

Soorten Wit Split
Carrara Split (links), Crystal white (links midden), Extra wit (rechts midden), Rosa Milano (rechts)

Het assortiment wit split bestaat ook uit vier soorten:

  • Carrara Split – identiek aan het Carrara Grind, maar dan hoekig. Hierdoor kan het Carrara beter stabiliseren en is het meer geschikt voor bijvoorbeeld een tuinpad of oprit.
  • Crystal White Split – hiervoor geldt hetzelfde als de grind variant, maar net als het Carrara split hoekig afgerond waardoor het zich beter kan zetten.
  • Extra Wit Split – dit is het witste soort split in ons assortiment. Geschikt voor iedere toepassing.
  • Rosa Milano Split – Dit split is niet volledig wit zoals de andere splitsoorten, maar bevat een wit / rosé (pasteltinten) kleur. Dit split kleurt net als Carrara gemakkelijk groen in de schaduw. Het voelt zich het beste thuis in de zon.

Witte Keien

Naast het assortiment Grind & Split bieden we ook twee soorten witte keien aan, namelijk Carrara Keien en Crystal White keien. Beide zijn schitterend afgerond en lenen zich ideaal als sierstenen.

 
Wil je weten hoe je je witte grind langer wit houd? Lees het onze blog: Carrara Grind Reinigen – 3 tips om Carrara Grind wit te houden

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid