Wanneer gebruik je compost?

Wanneer gebruik je compost

Compost is 100% biologisch en bestaat uit plantaardige en groene reststromen bedoeld als bodemverbeteraar voor de tuin. Door de toevoeging van compost aan de bodem wordt de vruchtbaarheid van de bodem verhoogd en worden voedingsstoffen voor planten opgeslagen. Compost houdt daarnaast vocht vast waardoor in droge periodes minder vaak hoeft te worden gesproeid.

Compost de milieuvriendelijkste keus!

Compost ontstaat door de vertering van plantaardig materiaal. Dit is de milieuvriendelijkste bemesting, vooral omdat je voedingsstoffen (plantenresten) uit de tuin hergebruikt. Bodemmateriaal wordt dus hergebruikt voor de bodem.

Wanneer compost strooien

1 keer per jaar is een laagdikte van +/- 1,5cm compost over uw tuin verspreiden voldoende. Standaard wordt gerekend met 10kg compost per m2 tuinoppervlakte. Een big bag van 700kg is dus voldoende voor een tuinoppervlakte van +/- 70m2.

Let op, teveel compost toevoegen aan de bodem is niet goed. Bij een te hoge concentratie van compost rondom wortels van planten en bloemen kan verbranding van de wortel ontstaan.

Wanneer gebruik je compost? De beste periode voor het strooien van compost is maart of april (voorafgaand aan het groei seizoen), of bij zware kleigrond in de herfst. Eenjarige planten en / of rozen hebben het meeste baat bij twee keer bemesten (juni). Compost op het gazon kan het beste ook twee keer per jaar worden gestrooid.

Met compost kunt u van iedere bodem een vruchtbare tuingrond maken.

Compost in samenwerking met Den Ouden

Ons assortiment compost is tot stand gekomen met Den Ouden Groep. Specialist in het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. Zandcompleet verzorgt het unieke online dealerschap van Den Ouden Groep. Zo bent u verzekerd van compost van uitstekende kwaliteit voor een goede prijs geleverd door heel Nederland.

Bestel direct compost, zodat snel aan de slag kunt!