Voegmortel Terras – De juiste voegmortel kiezen

Voegmortel straatwerk

Voegmortel is een ideaal product om voegen van straatwerk op te vullen met mortel. Dit heeft als grootste voordeel dat het straatwerk voor langere periode onderhoud vrij blijft. Onkruid krijgt geen kans doordat de voeg volledig afgesloten is. In ons assortiment bieden we diverse soorten Voegmortel. Deze zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorien, afhankelijk van de belasting: Licht verkeer of middel/zwaar verkeer. We lichten beide en de verschillende producten toe:

Voegmortel Terras – licht verkeer

In het assortiment voegmortel voor terras of licht verkeer (voetgangers of fietsers), bieden we twee verschillende soorten: De voegmortel standaard en de voegmortel fijn. Het belangrijkste verschil tussen beide is de voegbreedte. De voegmortel fijn is speciaal ontwikkeld voor keramische tegels en kan al gebruikt worden voor voegen vanaf 3mm.

Voegmortel Oprit – middelzware belasting

De voegmortels uit de tweede categorie zijn geschikt voor straatwerk / tegels die zwaarder worden belast door personenauto’s, zoals opritten. De twee soorten voegmortel zijn beide niet kant-en-klaar voor direct gebruikt. De voegmortel cement dient nog vermengd te worden met water (en is daarnaast niet waterdoorlatend, in tegenstelling tot de 2K). Voegmortel 2K bestaat uit twee componenten. Beide componenten bevinden zich in de emmer in de juiste verhouding, het enige wat u nog hoeft te doen is de twee componenten samenvoegen.

Of bekijk ons volledig assortiment Voegmortels