Voegmortel bestrating – De milieuvriendelijke onkruidbestrijder

Onkruid Straatwerk Verwijderen

Onkruid tussen het straatwerk ook zo moe? Om uw straatwerk mooi onkruid en onderhoud vrij te maken is het al lang niet meer noodzakelijk om met een schroevendraaier het onkruid en mos te verwijderen. Tegenwoordig zijn op de markt diverse handige oplossingen verkrijgbaar waarbij al het intensieve en terugkerende handwerk niet meer noodzakelijk is.

De meest rigoureuze manier om onkruid te bestrijden is door de toepassing van chemische middelen. Echter, met het oog op het milieu niet de meest gewenste oplossing. Gelukkig is er ook een milieuvriendelijke oplossing; Voegmortel.

Voegmortel Bestrating

Door het gebruik van voegmortel wordt het straatwerk ingevoegd met een lijmsoort, onkruid maakt hierdoor jaren geen kans.  Voegmortel is daarnaast verkrijgbaar in diverse kleuren en diverse vormen van belasting, van zwaar tot licht. Op deze manier past voegmortel altijd bij de bestrating.

Voegmortel straatwerk

Naast de bestrijding van onkruid heeft het gebruik van voegmortel meerdere bijkomende voordelen. Openstaande voegen zorgen voor onstabiliteit van het straatwerk. Met name bij zwaardere belasting kunnen voegen worden leeggezogen, waardoor de stabiliteit van straatwerk sterk verminderd.

Voegmortel verminderd het leegzuigen van voegen waardoor het straatwerk langer stabiel en mooi blijft. Enkel geïnteresseerd in het invoegen van uw voegwerk? Een goedkoper alternatief wordt geboden door Brekerzand (ook wel Inveegzand genoemd). Brekerzand heeft niet de eigenschap onkruid definitief tegen te gaan, maar voldoet door de hoekige structuur uitstekend om voegen tussen straatwerk op te vullen. Wil je de verschillen weten tussen het gebruik van voegmortel of brekerzand? Lees dan onze blog hierover.

 
Op zoek naar een alternatief voor grotere oppervlaktes? Dan wordt vaak inveegsplit toegepast. 

2 reacties op “Voegmortel bestrating – De milieuvriendelijke onkruidbestrijder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid