Verschil tussen Compost en Potgrond

Compost kopen

Compost en Potgrond zijn beide grond producten. Beide verbeteren de structuur, vruchtbaarheid en bevatten voedingsstoffen voor de bodem. Zo op het oog vergelijkbare producten. Toch zijn er verschillen. We lichten het graag toe, het verschil tussen compost en potgrond:

Compost wordt aan de bodem toegevoegd. Potgrond is een bodem op zich voor planten in pot.

Het grootste verschil zit hem in de structuur en toepassing. Compost wordt aan de bestaande grond toegevoegd, in tegenstelling tot potgrond wat een bodem op zich is. In potgrond kunnen direct planten worden geplant in compost niet.

Potgrond

Potgrond is grondsoort met een specifieke structuur, speciaal voor het planten van bloemen en planten in potten. In tegenstelling tot reguliere tuinaarde is potgrond licht van gewicht en bevat het voedingsstoffen. Potgrond bevat diverse bestanddelen, zoals veen, tuinturf en compost. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat de potgrond goed gevoed is en voldoende water kan bufferen. Hydrokorrels worden vaak ook gebruikt combinatie met potgrond voor het vullen van potten en bakken. Hiermee voorkom je dat plantwortels wordt te nat komende te staan.

Compost

Compost is een echte bodemverbeteraar. Ofwel wordt compost altijd toegepast in bestaande grond met als doel de grond te verbeteren. Compost wordt doormengt door de bovenste laag van de tuingrond. Door het mengen door de toplaag wordt de structuur en de vruchtbaarheid van de grond verbeterd. Compost heeft een hogere voedingswaarde voor de bodem dan bemeste tuinaarde.