Strooizout – Gladheidsbestrijding voor de winter

Gladheidsbestreiding - Strooizout

Strooizout kopen voor de wintermaanden? Zandcompleet biedt een divers verpakt assortiment strooizout (ook wel wegenzout genoemd), van 25kg zak tot pallet of big bag. Het zout zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd en daardoor het dooiproces wordt ingezet. Strooizout is beschikbaar in diverse soorten, zoals steenzout en zeezout. Het strooizout in ons assortiment is steenzout. Steenzout wordt gewonnen uit zoutmijnen. Het gebruik van zeezout is binnen Nederland niet gebruikelijk.

Gladheidsbestreiding – Wanneer strooien

Strooizout kan zowel gebruikt worden als gladheidsbestrijding als wel ter voorkoming van gladheid. Mocht de gladheid eenmaal aanwezig zijn kan gestrooid worden om de gladheid tegen te gaan. Het strooien van zout heeft tot doel de ondergrond weer begaanbaar te houden of zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken.

Strooien met Zand?

Naast het strooien van zout is het strooien van zand ook mogelijk. Zand zet het dooiproces niet in gang maar brengt wel een stroef laagje bovenop de ijslaag. Hierdoor wordt gladheid tegengegaan. Daarnaast is het strooien van zand milieuvriendelijker dan strooizout.

Koop nu Strooizout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *