Straatwerk voegen: brekerzand of voegmortel?

Voegmortel Kopen

Straatwerk voegen wordt veelal gedaan door middel van het invegen van brekerzand. Brekerzand bevat een grove en hoekige korrelstructuur. Daarnaast bevat brekerzand kleine steentjes. Dit heeft als voordeel dat dit zand gemakkelijk in elkaar haakt, waardoor het straatwerk op zijn plaats blijft en onkruid minder kans krijgt.

Bestel Brekerzand

Een alternatief voor het voegen van straatwerk kan gevonden worden in Voegmortel. Voegmortel is een mortel op basis van lijm wat tevens toegepast kan worden in straatwerk voegen. Het grootste voordeel van voegmortel ten opzichte van Brekerzand is dat het nog beter onkruid weert. Hierdoor blijft uw straatwerk in de lengte van jaren onkruid vrij. Ook vermindert Voegmortel het leegzuigen van voegen waardoor het straatwerk langer stabiel en mooi blijft. Tot slot is voegmortel leverbaar in verschillende kleuren, waardoor uw voegwerk bijdraagt aan de uitstraling van uw terras of straatwerk.

Bestel Voegmortel

Een nadeel van de toepassing van voegmortel is dat het kostenintensief is. Voor grote oppervlakken wordt daardoor vaker brekerzand toegepast.