Steenlijm – welke lijm voor welke toepassing?

Steenlijm Patroon

Het metselen van (niet dragende) tuinmuren / siermuren wordt steeds vaker gedaan met behulp van lijm in plaats van metselmortel. Het grootste voordeel van deze lijm voor buiten is het gemak in gebruik en de kant en klare toepassing. Steenlijm voor de tuin is in diverse soorten verkrijgbaar als patroon voor een kitspuit of poeder steenlijm. Ieder soort kent zijn eigen verwerking, maar wat is het verschil?

De patroon steenlijm (hovenierslijm / montagelijm) is een kant-en-klare lijm geleverd in een patroon van 290ml toepasbaar door middel van een kitspuit. Naast de reguliere Steenlijm voor normaal gebruik is er ook nog Steenlijm XP (montagelijm geschikt voor zwaardere toepassing) en Steenlijm PU, beide ook verkrijgbaar in patroon voor een kitspuit.

Steenlijm PU is een steenlijm vergelijkbaar aan de steenlijm poeder. Het grootste verschil is echter het arbo-technische voordeel. Een PU steenlijm van 750ml heeft nagenoeg dezelfde opbrengst als de steenlijm poeder van 15kg. Geen mixen, geen elektriciteit en direct klaar voor gebruik.

Steenlijm Easy

De easy is een steenlijm die volledig kant-en-klaar wordt geleverd. Zelfs een kitspuit is niet meer nodig. De Steenlijm Easy heeft een geintegreerde doseerspuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *